BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
novembre 2018
LES DARRERES NEVADES PERMETEN A LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU LLEIDATÀ COMENÇAR A OBRIR LES INSTAL·LACIONS

Les estacions d’esquí del Pirineu lleidatà estan enllestint les pistes i les instal·lacions per afrontar amb plenes garanties aquesta temporada 2018/2019, que estaran en ple funcionament pel pont de la Puríssima. Les nevades del darrer cap de setmana d’octubre, que han deixat fins a 40 centímetres a les cotes altes del Pirineu, han avançat l’inici de la temporada en algunes estacions de nòrdic. Les de Tuixent-la Vansa i Lles de Cerdanya ja han obert les instal·lacions l’1 de novembre (en el primer cas, parcialment), un fet excepcional que succeeix per primera vegada en el sector de l’esquí del Pirineu de Lleida. La resta de complexos aprofiten l’arribada de les temperatures baixes per activar el sistema de producció de neu i preveuen obrir entre l’última setmana de novembre i la primera de desembre.

Es tracta del primer parc català que rep aquesta distinció atorgada per la Fundació Starlight i que té l’objectiu de preservar la qualitat del cel fosc de la zona i desenvolupar-hi activitats turístiques basades en aquest recurs natural.
 
CERVERA HOMENATJARÀ MARC MÁRQUEZ EL 10 DE NOVEMBRE

Cervera es vestirà de festa el pròxim dissabte 10 de novembre per celebrar el setè títol mundial de motociclisme i cinquè en la categoria reina de MotoGP aconseguit pel seu fill il·lustre i el cerverí més internacional, Marc Márquez. El punt àlgid de la jornada serà la rua que recorrerà els principals carrers de la capital de la Segarra.

L’ANTIC BARRI JUEU MEDIEVAL, NOU ATRACTIU TURÍSTIC DE LA CIUTAT DE LLEIDA

Lleida ha recuperat per a l'ús públic i per a la seva promoció patrimonial i turística l'espai dels nous Jardins de la Cuirassa, el call o antic barri jueu medieval de la ciutat, un dels més importants de Catalunya.

OLI, GASTRONOMIA I PATRIMONI, UNA GRAN BARREJA PER FER OLEOTURISME A LES GARRIGUES
Els pobles de les Garrigues reben durant la tardor i l’hivern nombroses persones que s’animen a practicar l’oleoturisme, una manera diferent de fer turisme i submergir-se en la cultura de l’oli de la Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues.
El període d’inscripció per presentar treballs al 30è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet és obert fins al 19 de novembre de 2018. La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, convoca anualment el certamen, que enguany, com a novetat, ha incrementat la seva dotació econòmica fins als 45.000 euros en premis, repartits en 8 categories.
La Federació d’Hostaleria de Lleida compleix 40 anys convertida en una de les més prestigioses en l’àmbit estatal. L’acte de commemoració d’aquesta efemèride va tenir lloc a La Boscana de Bellvís, amb la participació de més de 200 empresaris i la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.
 
L’ASSOCIACIÓ MARQUES DE PASTOR OPTA ALS PRESTIGIOSOS PREMIS WTM WORLD RESPONSIBLE TOURISM D’ENGUANY
L’entitat que gestiona la ruta d’El Cinquè Llac és un dels finalistes dels que són considerats uns dels guardons internacionals més importants de turisme responsable i sostenible.
LA CAMPANYA D’HIVERN DE L’AEROPORT DE LLEIDA-ALGUAIRE ARRENCA EL 16 DE DESEMBRE
La campanya d’hivern de l’Aeroport de Lleida-Alguaire s’iniciarà el 16 de desembre i acabarà a primers d’abril. Com a novetat, el turoperador Quality Travel portarà esquiadors suecs a la Val d’Aran i s’estrenaran els vols de baix cost que oferirà l’aerolínia Jet2.com.
ACTIVITATS FESTIVES PER GAUDIR DE LES COMARQUES LLEIDATANES AL NOVEMBRE
Els visitants que escullin el mes de novembre per fer turisme a la demarcació de Lleida tindran l’oportunitat de gaudir de nombroses activitats, com ara fires de tots els àmbits, actes culturals (concerts, representacions teatrals, etc.) i mostres gastronòmiques, a més de competicions esportives obertes al gran públic.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa