BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
juny 2018
LA TEMPORADA DE TURISME ACTIU I ESPORTS D’AVENTURA A LES COMARQUES DE LLEIDA S’INICIA AMB LA PREVISIÓ DE SUPERAR ELS 730.000 SERVEIS CONTRACTATS

La nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2018 en el conjunt de les 13 comarques del Pirineu i les Terres de Lleida s’ha iniciat amb 228 empreses distribuïdes per tot el territori. Les perspectives per a aquesta campanya són molt bones i es preveu que es pugui superar la contractació dels 730.000 serveis (o fins i tot assolir els 740.000), una xifra que encara no s’ha aconseguit mai i que representaria un increment d’entre el 3 i el 5% respecte a la temporada anterior.

La Diputació de Lleida va lliurar el proppassat 19 de maig el 29è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet, prestigiós guardó dotat amb 40.000 euros i que ha rebut 187 treballs procedents de l’Estat espanyol, Alemanya, Bèlgica, Països Baixos, Bielorússia, Itàlia, França, el Regne Unit i el Japó.
 
LES FALLES MARQUEN L’INICI DE LA TEMPORADA D’ESTIU AL PIRINEU DE LLEIDA

La celebració de la festa de les falles a diverses poblacions de les comarques pirinenques lleidatanes, un ritual col·lectiu d’arrels mil·lenàries, s’ha convertit en un important atractiu turístic del territori i encara més des que la UNESCO va anunciar l’1 de desembre de 2015 la inclusió de les falles i les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus a la llista internacional de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

LES COMARQUES DE MUNTANYA DE LLEIDA ACULLEN VUIT FESTIVALS DE SENDERISME, AMB LES RUTES A PEU COM A FIL CONDUCTOR

Les comarques de l’Alt Pirineu i Aran seran l’escenari diversos caps de setmana del maig al juliol de vuit festivals de senderisme, que tenen les rutes guiades a peu com a fil conductor i ajudaran a promocionar des de múltiples punts de vista, sobretot turísticament, la vall de Siarb, la Vall Ferrera i les Valls de Cardós (el Pallars Sobirà); la Cerdanya; la muntanya d’Alinyà (l’Alt Urgell); la Vall de Boí (l’Alta Ribagorça); la Val d’Aran, i la Vall Fosca (el Pallars Jussà).

EL “MÚSICA SOTA LES ESTRELLES” PROPOSA SET CONCERTS DE PETIT FORMAT AL PARC ASTRONÒMIC DEL MONTSEC
La novena edició del cicle “Música sota les estrelles” proposa set concerts de petit format del 9 de juny al 24 de novembre al Parc Astronòmic del Montsec, a Àger. Es preveu que més d’un miler de persones gaudeixin de les actuacions de Joan Masdéu, Falsterbo, Xavier Pié & MACC, Núria Graham, Jordi Montañez, Marcel Lázara i Júlia Arrey i El Petit de Cal Eril.
Les comarques de Lleida atreuen cada any centenars d’aficionats a la pesca provinents de Catalunya, però també de França, una modalitat esportiva que s’ha convertit en un recurs turístic de primer ordre durant els mesos d’estiu.
El Camí dels Bons Homes compleix enguany 20 anys amb la posada en marxa d’un pla d’actuacions nou que té com a finalitat incrementar el nombre d’excursionistes que recorren la ruta turística transpirinenca que uneix el santuari de Queralt, al Berguedà, i el castell de Montségur, al departament francès de l’Arieja. A més, hi ha un brancal paral·lel de l'itinerari central que s’uneix a la xarxa de senders de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà.
 
EL MUSEU DE LES PAPALLONES DE CATALUNYA ES TRASLLADA A RIBERA DE CARDÓS
El Museu de les Papallones de Catalunya enceta una nova etapa, després de 15 anys de funcionament a Pujalt, i obrirà les portes al final de juny a Ribera de Cardós, a la comarca del Pallars Sobirà. A l’espai museístic es podrà contemplar una col·lecció de més de 3.500 exemplars.
ADAPTEN L’ENTORN DE LA CASETA DEL PANTÀ DE SANT PONÇ PER A LA PRÀCTICA DEL CAIAC PER A PERSONES AMB MOBILITAT REDUÏDA
L’empresa de gestió d’activitats al medi natural Guies de Muntanya Tirantmilles està adaptant diverses instal·lacions de la Caseta del Pantà de Sant Ponç (el Solsonès) per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda, a les famílies amb cotxes adaptats i a la gent gran.
LES COMARQUES DE LLEIDA CONVIDEN A VIURE UN MES PLE D’ACTES FESTIUS
Les poblacions de la demarcació de Lleida ofereixen als visitants un calendari carregat de fires, festes tradicionals (amb les falles del Pirineu com a grans protagonistes) i culturals i competicions esportives durant el mes de juny.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa