BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
març 2018
RUTA DE LA FLOR DELS PRESSEGUERS AL SEGRIÀ
La campanya de la Flor 2018 a Aitona, una activitat del projecte Fruiturisme que enguany té com a eslògan “Un esclat de color”, permetrà els visitants gaudir de visites organitzades pels camps de presseguers i descobrir els racons i el patrimoni cultural i arquitectònic d’aquesta població del Segrià. Com a novetat, aquesta temporada es proposen vols amb globus, recorreguts amb quads i la visita a la cooperativa.
 
LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU DE LLEIDA AFRONTEN EL FINAL DE LA TEMPORADA AMB BONS GRUIXOS DE NEU DE QUALITAT

Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida afronten les darreres setmanes de la temporada acumulant uns bons gruixos de neu de qualitat i amb gairebé tots els caps de setmana al complet als seus hotels d’influència. D’altra banda, Boí Taüll Resort acull de l’1 al 4 de març l’Snow Gay Weekend i Baqueira Beret serà l’escenari de la Copa d’Europa d’esquí de fons i del Campionat d’Espanya de trineus amb gossos.

ELS PREMIS PERIODÍSTICS “PICA D’ESTATS” ES DONARAN A CONÈIXER I ES LLIURARAN EL 19 DE MAIG

La Diputació de Lleida donarà a conèixer els guanyadors del 29è Premi “Pica d'Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet el dissabte 19 de maig en un acte en què es farà públic el veredicte i es procedirà al lliurament dels guardons en cadascuna de les 8 categories. El jurat es va reunir el dissabte 10 de febrer per deliberar amb relació als 187 treballs presentats a concurs en aquesta edició.

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici consolida el nombre de visitants, després que l’any 2017 rebés un total de 560.086 persones. El 19% dels turistes que van entrar a l’espai natural van ser estrangers.
La demarcació de Lleida tornarà a tenir enguany un protagonisme especial en el calendari estatal de les aigües braves, després que la Federació Espanyola de Piragüisme hagi atorgat els campionats d’Espanya de les seves tres especialitats (eslàlom, descens i freestyle) a seus lleidatanes.
 
EL COU INICIA LA DESENA TEMPORADA

El Centre d’Observació de l’Univers (COU) del Montsec, situat a Àger, iniciarà la desena temporada el divendres 2 de març. Aquest any s’estrenarà el nou espai d’Exposicions, es commemorarà al juny el desè aniversari i hi haurà reunions de la Taula d'Ecoturisme de Catalunya i dels socis del projecte transfronterer “Pirineus la Nuit”, una conferència del prestigiós astrofísic Guillem Anglada, el cicle de “Música sota les estrelles” i el 5è Festival d’Astronomia del Montsec. A més, el Parc Astronòmic Montsec (PAM) buscarà aconseguir la certificació IDA, que s’uniria a la Starlight.

EL CERDANYA ECORESORT DE PRULLANS CREA EL PRIMER HORT DE PERMACULTURA AMB PRODUCCIÓ TOT L’ANY AL PIRINEU

El Cerdanya Ecoresort ha posat en marxa als afores de Prullans (la Cerdanya), a 1.150 metres d’altitud, un projecte agrari amb el propòsit de proveir d’hortalisses els seus restaurants durant tot l’any. L’empresa organitza visites guiades a aquest hort ecològic i activitats turístiques diverses, com ara excursions familiars amb raquetes de neu.

IV WINTER ANSIA BASE A ÀGER
La població d’Àger, a la Noguera, acollirà els dies 10 i 11 de març la IV Winter Ansia Base, dos dies de pura adrenalina amb salts base, la III Accuracy Torre Roja i salts des de Para Trike (vol a motor amb un aparell semblant al paramotor en què el pilot s’enlaira i aterra assegut). A més, hi haurà barbacoa, un sopar de germanor i la festa “Low Pull Party”.
NOVA EDICIÓ DEL SALÓ DE L’ESPORT I TURISME DE MUNTANYA

El 17 i el 18 de març tindrà lloc a la ciutat de Lleida una nova edició del Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya, fira que oferirà una àmplia exposició i activitats relacionades amb aquest àmbit.

UN MES PLE DE FESTES PER TOT EL TERRITORI LLEIDATÀ
Els pobles de les comarques de Lleida acullen al març diferents manifestacions firals comercials –entre les quals destaquen la Fira de Sant Josep de Mollerussa i Lleida ExpoTren a Lleida–, festes tradicionals, nombroses cites esportives relacionades amb la neu i actes organitzats al voltant de la Setmana Santa.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa