BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
febrer 2018
INSTAL·LACIONS A PLE RENDIMENT A LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU DE LLEIDA PER ACOLLIR EL CARNAVAL

Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida afronten amb optimisme el que queda de temporada i, especialment, la celebració del Carnaval, ja que bona part dels hotels i els establiments pròxims a les pistes tindran una ocupació alta durant els dies de celebració de la festa (entre el 8 i el 14 de febrer). D’altra banda, Baqueira Beret acollirà el 3 i 4 de febrer la 39a edició de la Marxa Beret.

RÈCORD HISTÒRIC DEL TURISME A LES COMARQUES DE LLEIDA AMB 1,19 MILIONS DE VISITANTS L’ANY 2017
El sector turístic de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida ha tancat l’any 2017 amb 1.188.712 visitants, una xifra que suposa el millor any de la història quant al nombre de viatgers, igual que pel que fa al turisme estranger.
 
EL MONTSEC CONSOLIDA LA CERTIFICACIÓ STARLIGHT

La Unesco ha renovat aquest segell de qualitat que acredita la zona com un dels llocs del món en què millor es poden veure les estrelles, alhora que el Centre d’Observació de l’Univers (COU) ha tancat l’any 2017 amb la xifra rècord de 32.936 visitants.

SOLSONA CELEBRA EL CARNAVAL MÉS EMBLEMÀTIC
La capital del Solsonès celebrarà entre el 8 i el 14 de febrer de 2018 una de les seves festes més reputades, el Carnaval, que acollirà més de 15.000 persones i inclourà activitats tan singulars com la penjada del ruc o les desfilades dels “gegants bojos”.
MILLORA DELS HORARIS I LA INTERMODALITAT A LA LÍNIA LLEIDA-LA POBLA

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha introduït canvis a la línia Lleida-la Pobla de Segur, amb la modificació dels horaris en alguns serveis i la incorporació de més estacions al sistema de parades facultatives, que permeten reduir el temps de viatge, millorar el confort dels usuaris, estalviar energia i optimitzar encara més les connexions entre els trens de Ferrocarrils amb els trens Avant, a l’estació de Lleida-Pirineus, que connecten Lleida amb Barcelona.

L’ASIGNATURA DE L’ESQUÍ ARRIBA A TOTS ELS COL·LEGIS PÚBLICS DEL PIRINEU DE LLEIDA
El programa Esport Blanc Escolar, que inclou l’esquí com a assignatura obligatòria per als alumnes de tercer i quart de Primària, ha arribat aquest curs 2017-2018 a totes les escoles públiques de les sis comarques de muntanya de Lleida i la Val d’Aran, amb la participació d’un total de 909 alumnes.
El Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat de Tàrrega divulga el patrimoni històric industrial de la fàbrica J. Trepat i es planteja com un viatge en el túnel del temps d’un ambient fabril dels anys 1930 que s’ha conservat intacte.
Les competicions esportives a la neu, els actes al voltant del Carnaval i les festes tradicionals marquen les agendes de les diferents poblacions lleidatanes. Entre els esdeveniments cal fer esment del Carnaval de Solsona, el Ranxo de Ponts, la Festa del Santíssim Misteri de Cervera, la Marxa Beret, l’Animac (Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya) i la Bassella Race 1 d’enduro.
 
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa