VILAMÒS REP EL PREMI AL POBLE MÉS BONIC DE LLEIDA


La vila muntanyenca, considerada una de les més antigues de la Val d’Aran, ha estat guardonada amb aquest reconeixement després de rebre més del 50% dels vots en el concurs organitzat pel grup Segre.


Vilamòs ha guanyat el premi al “Poble més bonic de Lleida” corresponent al concurs Lo Meu Poble, convocat pel grup Segre. El municipi aranès, conegut pels seus temples romànics i per la seva genuïna arquitectura de muntanya, ha rebut més de 50.000 vots, el 52% dels vots formalitzats, i s’ha imposat a Torrebesses, al Segrià, que ha quedat en segon lloc, i a la Vall de Boí (l’Alta Ribagorça) i Ciutadilla (l’Urgell) que han assolit ex-aequo la tercera posició.

Situat al Baish Aran, a una altitud de 1.255 metres sobre el nivell del mar, al marge dret del riu Garona i amb una població de poc més de 160 habitants, Vilamòs destaca pel seu patrimoni cultural, com l'església de Santa Maria (segles XI-XII), d'estil romànic i que incorpora en els seus murs gran nombre d'elements romans; la capella de Sant Miquel, també romànica, i l’Ecomuseu de Joanchiquet, que permet conèixer de prop la forma de vida tradicional aranesa fins al segon terç del segle XX.

Vilamòs destaca també pel conjunt format per la font, abeurador de bestiar i safareigs del segle XVIII, a més del colorisme dels seus carrers i les vistes sobre els vessants boscosos i les muntanyes de l’entorn, com el massís de la Maladeta, amb el pic Aneto (3.404 m), el més alt del Pirineu. El poble disposa també d’un restaurant i allotjament rural.

Les votacions per decidir els guanyadors es van fer on-line i per mitjà dels cupons apareguts al diari Segre. Les poblacions finalistes, a més de les esmentades, van ser Alcoletge, Albesa, Artesa de Segre, Bossòst, Ciutadilla, Lleida i Torrebesses. L’objectiu de la convocatòria era donar a conèixer entre els lectors la bellesa i singularitat dels pobles lleidatans i fomentar l’estima pel territori.

 

Més informació:

Ajuntament de Vilamòs
Tel. 973 64 07 39
Web: www.vilamos.es/