EL PROGRAMA “MOTURISME ARA LLEIDA” DISPOSA DE 94 ESTABLIMENTS TURÍSTICS CERTIFICATS A LES COMARQUES LLEIDATANES


Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida disposen de 94 establiments turístics certificats amb el programa “Moturisme Ara Lleida”, que acredita d’una manera específica que ofereixen un conjunt de serveis en les seves instal·lacions expressament pensats per atendre les necessitats i facilitar al màxim la comoditat al turista motoritzat. El projecte, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, és pioner en el conjunt de l’Estat espanyol.

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, acompanyat pels responsables de la secretaria tècnica del projecte, va lliurar el proppassat 17 d’octubre a la sala d’actes de la Diputació de Lleida els diplomes i les plaques acreditatives a 26 establiments (20 d’allotjament turístic i 6 de serveis complementaris) que han obtingut en aquesta segona edició del programa el segell distintiu que garanteix que estan oferint la millor estada als motoristes. En la primera edició del 2015, un total de 68 establiments van rebre la distinció i ara han d’iniciar el procés de renovació de l’acreditació aportant alguna millora amb la finalitat d’aconseguir l’empatització entre els responsables dels serveis turístics i els clients.

Juli Alegre va explicar que el projecte pretén convertir la demarcació de Lleida en un referent en l’àmbit estatal per als aficionats al món de la moto i va destacar que amb aquestes 26 incorporacions noves, que sumen un total de 94 establiments certificats, “aconseguirem tenir una major musculatura a l’hora de cercar mercats nous i donar a conèixer aquest projecte a escala estatal i internacional”.

Durant aquest any 2017, el Patronat de Turisme està duent a terme diferents accions promocionals del programa “Moturisme Ara Lleida”, entre les quals destaca la participació a diferents fires i salons especialitzats en el món del motor que han tingut lloc a Barcelona i Madrid, com també en altres a escala internacional. Cal esmentar també la col·laboració del programa “Moturisme Ara Lleida” amb moltes trobades i competicions vinculades amb les motos que s’han celebrat a la demarcació de Lleida.

Així mateix, des de la secretaria tècnica es duen a terme diferents accions en els mitjans de comunicació i les xarxes socials promocionant tant el territori com el programa “Moturisme Ara Lleida”. Entre aquestes accions es troben diferents press trips adreçats a la premsa internacional, com ara el viatge de premsa dirigit a 7 periodistes especialitzats en el món del motor d’Alemanya, Suïssa i Àustria i una acció adreçada a periodistes del mercat francès. Aquest conjunt d’iniciatives són només de suport a l’acció comercial que han de fer els respectius establiments adherits al projecte.

Un projecte pioner, amb garanties i avantatges per als motoristes
Per a l’obtenció d’aquest segell distintiu, els responsables dels establiments certificats han hagut de superar un curs amb tallers on-line i presencials per poder adquirir els coneixements necessaris i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. Els 26 establiments que han aconseguit la certificació en aquesta segona fase es comprometen a mantenir l’oferta especialitzada almenys els dos pròxims anys.

El projecte "Moturisme Ara Lleida" estableix un sistema de garantia mitjançant un segell de qualitat que identifica els establiments d'allotjament turístic i els d’oferta complementària que reuneixen la infraestructura necessària per a aquest segment de públic. Fins ara 94 allotjaments turístics, restaurants, cafeteries i museus de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han obtingut la certificació "Moturisme Ara Lleida".

El programa aporta als usuaris uns beneficis directes en disposar d'uns establiments que han pensat a satisfer les seves necessitats. Per la seva banda, els establiments poden disposar d'unes eines per acollir un segment turístic que fa augmentar tant quantitativament com qualitativament un apartat del seu negoci.

Vinculat amb aquest projecte, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha editat un desplegable amb informació detallada sobre 10 rutes moturístiques i 2.000 quilòmetres de recorreguts per carreteres amb revolts i paisatges de gran bellesa pel Pirineu i les Terres de Lleida que abracen el conjunt de les comarques lleidatanes.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat