BUTLLETÍ TURÍSTIC ARALLEIDA
octubre 2017
INCREMENT D’UN 6,5% EN EL NOMBRE DE PERNOCTACIONS A L’ESTIU A LES COMARQUES DE LLEIDA

Les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida han tancat la temporada d’estiu 2017 amb un creixement d’un 6,5% de pernoctacions que l’estiu de l’any passat. Aquestes xifres, que encara són provisionals a l’espera del resultat de l’INE del mes de setembre, situen l’estiu del 2017 per sobre de les xifres obtingudes els anys 2006 i 2007 considerats com els millors abans del període de la crisi econòmica. D’altra banda, el comportament turístic d’aquest estiu és manté per cinquè any consecutiu a l’alça.

El període d’inscripció per presentar treballs al 29è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i Internet s’obre el 20 d’octubre i finalitzarà el 20 de novembre de 2017. La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, convoca anualment el certamen, que té una dotació econòmica de 40.000 euros en premis i 8 categories.
 
GAUDIR DE LA GASTRONOMIA D’ALTA QUALITAT DE LES COMARQUES DE LLEIDA
Les comarques de Lleida acullen durant la tardor diferents jornades i mostres gastronòmiques, en què els restaurants lleidatans posen a disposició de tothom menús amb plats elaborats amb productes de primera qualitat de la terra.


ELS TORRONS I LA XOCOLATA PROTAGONITZEN UNA TARDOR DOLÇA A AGRAMUNT
El municipi urgellenc d’Agramunt té un protagonisme especial al mes d’octubre, amb la celebració de la XXIX Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, que es desenvoluparà els dies 7 i 8, i la celebració de la tercera edició de la Ruta Gastronòmica del Torró i la Xocolata a la Pedra.
LA TEMPORADA DE BOLETS S’ENDARREREIX PER LES CONDICIONS CLIMATOLÒGIQUES

Les comarques lleidatanes esperen una campanya similar a la de l’any passat, tot i que la calor intensa i la sequera dels mesos d’estiu han fet que la temporada de bolets comenci gairebé 20 dies més tard del què és habitual al Pirineu.

NOVA RUTA CICLOTURÍSTICA ENTRE LLEIDA I GIRONA
Els amants de la bicicleta disposaran d’un corredor segur per a ciclistes que unirà Lleida i Girona per mitjà de camins rurals ja existents, carrerades ramaderes, vies urbanes, trams ferroviaris en desús i carreteres amb poca densitat de trànsit. La Generalitat senyalitzarà aquesta tardor un primer tram d’aquesta nova ruta cicloturística que enllaçarà la capital del Segrià i Cervera.
EL TERRITORI SPECIAL, LA PRÈVIA DELS JOCS SPECIAL OLYMPICS 2018, A LA SEU D’URGELL
La Seu d’Urgell, juntament amb Andorra la Vella, acollirà el Territori Special, un esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual que se celebrarà el 21 i el 22 d’octubre, com a prèvia dels Jocs Special Olympics 2018.
MES CARREGAT DE FIRES A LES COMARQUES DE LLEIDA
Els pobles de les comarques de Lleida ofereixen a l’octubre una àmplia oferta d’activitats festives de diferents àmbits pensades per a tot tipus de públic, en què destaquen les fires, les festes populars i els esdeveniments gastronòmics.
http://www.aralleida.com

 973 24 54 08       info@aralleida.cat

donar-se de baixa