AMB LA VEREMA ARRIBA LA FESTA I EL BON VI


La Festa de la Verema i el Vi de Verdú constitueix una de les fites més destacades de la tardor enològica lleidatana, amb diverses activitats i festes organitzades al voltant de la Ruta del Vi de Lleida


Amb l’inici de la verema s’obre un període molt atractiu per als visitants interessats en l’àmbit enològic, que trobaran a les comarques de Lleida una gran oferta d’activitats relacionades amb el món del vi. Enguany ha estat novament el celler de Raïmat, al municipi de Lleida, el que l’1 d’agost va donar el tret de sortida a la temporada de verema amb la seva característica recol·lecció manual nocturna. La previsió general és que la verema d’enguany a la demarcació de Lleida sigui d’excel·lent qualitat, tot i que una mica menor per les altes temperatures i la pluviometria escassa.

Festes i degustacions
La 28a edició de la Festa de la Verema i el Vi de Verdú (Urgell) tindrà lloc els dies 30 de setembre i 1 d’octubre amb més d’una vintena d’activitats al voltant del vi, la cultura i la gastronomia. La festa inclourà activitats com el Concurs de Piar Raïm; la Mostra de Vi de la Denominació d’Origen Costers del Segre i la Mostra Gastronòmica de les Terres de Lleida; la piada nocturna i la piada infantil; el tast guiat de vins, que tindrà lloc al castell de Verdú; la Trobada de Puntaires, la trobada de gegants i el concurs de sardanes, a més d’exposicions, concerts i revetlles.

Del 21 al 22 tindrà lloc a la ciutat de Lleida la Festa del Vi, mostra que acull els cellers de la DO Costers del Segre inscrits a la xarxa de promoció del turisme enològic de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre. A la trobada es poden tastar vins de nova factura o tradicionals i gaudir del programa d’activitats paral·leles de caràcter lúdic i enològic, com la piada infantil de raïm o actuacions musicals. Cal dir també que l’agenda de Sopars Maridats programats en el marc de la Ruta del Vi de Lleida finalitzarà aquest setembre amb sengles cites gastronòmiques al restaurant Cal Menut de Belianes (dia 1) i al restaurant Celler del Roser de Lleida (dia 6), amb vins, respectivament, dels cellers Castell del Remei i de Raïmat.

Art i vi
La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové, situada a la Pobla de Cérvoles, compta des d’aquest estiu amb la creació “La gran campana, Dongda”, obra de l’artista barceloní Evru. Amb obra al Museu d’Art Modern de Nova York o al centre Pompidou de París, Evru és un creador que s’ha anant reinventant al llarg de la seva dilatada carrera i que ha creat un espai imaginari amb un llenguatge i una simbologia propis. “La gran campana, Dongda” és una obra molt personal d’Evru que va representar un acte de doble creació: l’art de la seva composició conceptual i estètica plasmades en el motlle i el procés gairebé màgic de la seva fosa en bronze que podria ser comparat amb el naixement d’un nou ésser. Amb “Dongda”, l’artista ha volgut recuperar la tradició de fer repicar les campanes i vol implicar l’observador fent-la vibrar o participant en la recepció del missatge acústic.

Concebuda per Josep Guinovart i inaugurada l’any 2010, la Vinya dels Artistes compta amb una desena d’obres exposades de forma permanent enmig del pintoresc paisatge de les Garrigues.

La Ruta del Vi de Lleida
La Ruta del Vi de Lleida es configura com una associació destinada a estructurar i promocionar una experiència turística que convida a compaginar la visita a cellers de la DO Costers del Segre i altres activitats de lleure i culturals amb degustacions gastronòmiques en diversos restaurants de Lleida i pernoctacions en allotjaments (hotels i cases rurals) de la demarcació situats dins de les diferents subzones de la denominació. Actualment compta amb una vintena de cellers, a més de restaurants, hotels, enoteques, empreses de productes de la terra, centres culturals i oficines de turisme.

Constituïda l’any 1986, la DO Costers del Segre compta amb una superfície de vinya de 4.000 hectàrees i 30 cellers que elaboren 250 referències diferents i que estan distribuïts en set subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià i Vall del Riu Corb.

 

Més informació:

Oficina Municipal de Turisme de Verdú
Tel. 973 34 70 07
Web: www.verdu.cat

Ruta del Vi de Lleida
Tel. 973 70 04 02