LA SEU D’URGELL ACULL LA TROBADA MÉS IMPORTANT D’EUROPA SOBRE ESPORTS A LA NATURA


La Seu d’Urgell acollirà del 27 al 29 de setembre el IV Congrés Nature & Sports Euro’Meet (ENOS2017), la trobada més important d’Europa sobre esports al medi natural o a l’aire lliure, amb la participació d’uns 300 professionals vinguts d’arreu del Vell Continent.


L’esdeveniment, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), es desenvoluparà en diferents instal·lacions de la capital de l’Alt Urgell, com ara la Sala Sant Domènec, el Rafting Parc (abans anomenat Parc Olímpic del Segre) i el Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP).

La ultramaratoniana Emma Roca serà l’encarregada d’inaugurar el Congrés Europeu d’Esports i Natura 2017, que és una excel·lent oportunitat per organitzar jornades de treball, workshops i trobades entre les associacions, les organitzacions, les federacions d’esports, els agents turístics i altres grups relacionats amb el món dels esports al medi natural per tal de compartir les diverses estratègies de desenvolupament en les activitats esportives efectuades a la natura.

Pel que fa als conferenciants, destaca la participació de la Dra. Pilar Andrés, del Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), i el Dr. Josep A. Pujante, alpinista. Enric Truñó, responsable del projecte de la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2022, i el Dr. Tommy D. Andersson, de la Universitat de Göteborg, prendran part en la sessió “Grans esdeveniments massius esportius”. En la jornada “Turisme actiu”, participaran els doctors Lázaro Mediavilla i Vicente Gómez, de la Universitat Politècnica de Madrid. La sessió “OS en àrees protegides” comptarà amb la presència del Dr. Eduard Inglés, de l’INEFC, i Javier Gómez, d’Europak Spain. Els conferenciants de la jornada “OS & Benestar” seran el Dr. Peter Varley, de la Universitat d’Edimburg, i els doctors Tadhg Macintyre i Aoife Donnelly, de la Universitat de Limerick.

D’altra banda, s’han organitzat diferents activitats paral·leles, com ara activitats d’aventura (escalada, tir amb arc, circuit d’orientació, etc.); caiac, ràfting i canoa al Rafting Parc; sortides amb BTT, amb bicicleta de carretera, nordic walking i bicicleta elèctrica per descobrir la Seu d’Urgell; equitació; trekking, i espeleologia.

Cal dir que del 24 al 26 de setembre se celebrarà a la Seu d’Urgell un seminari europeu adreçat als estudiants en l’àmbit dels esports i el turisme a la natura. El programa inclou master classes amb especialistes, visites a indrets turístics i esportius i un joc a l’aire lliure.

La Seu d’Urgell, a l’Alt Urgell, és coneguda per la seva intensa relació amb la natura que l’envolta, la pràctica d’activitats esportives i turístiques a l’aire lliure i l’organització de congressos —entre 10 o 15 anuals amb centenars de participants d’arreu— i esdeveniments esportius de primer nivell internacional, com ara les proves de canoa eslàlom dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. A més, cada any el Rafting Parc de la ciutat acull una prova de la International Canoe Federation (ICF). Així, del 8 al 10 de setembre se celebrarà la Copa del Món d’Eslàlom, i l’any 2019 es disputarà per tercera vegada un Campionat del Món de l’especialitat a la Seu d’Urgell. El trail running, l’esquí de fons, el parapent, l’escalada, la BTT, el nordic walking, el descens de barrancs o l’equitació són altres esports a la natura que es practiquen de manera important a la ciutat i a la comarca.

Copa del Món de Canoe Eslàlom al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell

La prova final de la Copa del Món de Canoe Eslàlom se celebrarà del 8 al 10 de setembre al Parc Olímpic del Segre de la Seu d’Urgell, amb la participació de 272 palistes de 37 països d’arreu del món. Abans, la competició s’ha disputat a Praga (República Txeca), Augsburg i Markkleeberg (Alemanya) i Ivrea (Itàlia).

La Diputació de Lleida dóna suport a aquesta competició, que suposa un retorn turístic, econòmic i social molt important per al territori. A més, l’edició d’enguany és molt especial perquè se celebra el 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona ‘92 i alhora és l’avançament del Campionat del Món del 2019, que organitzen conjuntament la Seu d’Urgell i Sort.

Enguany hi haurà un total de 272 participacions, entre canoistes i caiaquistes, d’un total de 37 països, entre els quals es troben Alemanya, Andorra, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, el Brasil, el Canadà, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, els Estats Units, França, la Gran Bretanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, el Japó, Kazakhstan, el Marroc, Nepal, Noruega, Nova Zelanda, els Països Baixos, Polònia, Portugal, la República Txeca, Rússia, el Senegal, Suècia, Suïssa, Tailàndia, el Togo, Ucraïna, Xile i la Xina.

Pel que fa a la competició pròpiament dita, aquest any per primera vegada s’inclourà de manera oficial la modalitat de caiac extrem, que es caracteritza per la seva espectacularitat.

 

Més informació:    

Turisme de la Seu d’Urgell
Tel. 973 35 15 11
Web: www.turismeseu.com

Turisme Alt Urgell
Tel. 973 35 31 12
Web: www.alturgell.cat