VISITES TREATRALITZADES AL CASTELL DE MONTSONÍS

Amb el nom d’“Un viatge en el temps!” el castell de Montsonís inicia aquest mes d’octubre una nova temporada de visites teatralitzades nocturnes, una atractiva proposta pensada tant per al públic adult com a per a grups escolars.

 

La temporada 2016-17 de visites teatralitzades al castell de Montsonís començarà aquest pròxim dissabte, 8 d’octubre, i es vehicularà per mitjà de visites que es faran (amb reserva prèvia) tots els divendres i dissabtes a les 20 h. Les visites aporten com a novetat que es fan de nit per poder mostrar als visitants el sistema de senyals mitjançant el foc amb què es comunicaven antigament els castells. En aquesta edició les visites s’allargaran fins al mes d’abril.

La proposta permet als visitants “conviure” amb personatges vestits a l’estil del segle XII i que expliquen les variades facetes de la vida al castell, tot combinant la visita amb l’ús de torxes i altres sistemes d’il·luminació. El fil conductor de la visita gira al voltant dels temps tempestuosos que es vivien a les terres de frontera en l’època de la Reconquesta, amb les lluites entre àrabs i cristians. Els visitants no són espectadors sinó que des de l’inici de la visita teatralitzada s’hi impliquen activament.

Castells de Lleida també ofereixen l’opció del paquet que inclou la visita teatralitzada i un sopar degustació a La Botiga de Montsonís, un cop finalitzada la visita al castell. D’altra banda, també s’ofereixen visites teatralitzades fora d’aquests horaris per a grups escolars, pensades per a tots els nivells, des d’Educació Infantil a Educació Secundària. L’edició passada més d’una desena d’escoles van optar per aquesta proposta (a més de visites guiades normals que es poden complementar amb diferents tallers).

La temporada passada les visites teatralitzades al Castell de Montsonís van aplegar més de 1.400 persones.

Castells de Lleida també inicia aquesta tardor el programa d’activitats escolars amb diverses propostes (Visites guiades als castells, Un viatge al passat en anglès, Astronomia entre castells, L’Evolució de l’aigua fins als nostres dies i Visita teatralitzada per a escolars).

Cal dir que Castells de Lleida, entitat adscrita a la Fundació Castells Culturals de Catalunya, gestiona actualment les fortaleses lleidatanes de Florejacs (l’Urgell), Montclar (l’Urgell), Montsonís (la Noguera) i Vicfred (la Segarra).

 

Més informació:

Castells de Lleida
Tel. 973 40 20 45
Web: www.castellsdelleida.com