EL TERMINI DE PRESENTACIÓ DE TREBALLS AL 28è PREMI “PICA D’ESTATS” S’OBRE EL 21 D’OCTUBRE

El període d’inscripció per presentar treballs al 28è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i Internet s’obre el 21 d’octubre i finalitzarà el 21 de novembre de 2016. La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, convoca anualment el certamen, que té una dotació econòmica de 38.000 euros en premis i 8 categories, cosa que el converteix en el més ben dotat econòmicament en la seva temàtica en l’àmbit estatal.

 

En aquesta nova convocatòria hi poden optar tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels aspectes turístics de les comarques de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2015 i el 18 d’octubre de 2016.

El període d’inscripció estarà obert des del 21 d’octubre al 21 de novembre de 2016. La inscripció es pot fer al web www.aralleida.cat/pica, i, per tal de formalitzar-la, cal que l’autor o autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) facin arribar els treballs i els remetin a Premi “Pica d’Estats”. Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (Rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida).

Un mateix autor o autors només hi poden presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que considerin que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció de la fotografia, on podran optar en dues categories.

El Premi “Pica d’Estats” distingeix 8 categories i destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació de les Terres de Lleida. També hi ha un premi de 3.000 euros destinat a la categoria d’Internet (portals informatius multimèdia).

El jurat del 28è Premi “Pica d’Estats” és format per reconeguts professionals del món de la comunicació i es reunirà a la ciutat de Lleida el dissabte 11 de febrer de 2017.

Alta participació en la darrera convocatòria

El certamen va assolir el rècord de participació en la darrera convocatòria en rebre 247 reportatges, dels quals 176 van correspondre a treballs d'àmbit estatal, 31 a treballs d'àmbit internacional i 40 a mitjans locals. Cal destacar també que 55 reportatges es van presentar a més d’una categoria, ja sigui de fotografia o Internet, amb la qual cosa el nombre de treballs inscrits es va elevar a 302. Els 31 treballs internacionals van procedir de 15 països estrangers, que són França, Holanda, Alemanya, el Canadà, els Estats Units,  Bèlgica, Singapur, Hongria, la Gran Bretanya, Romania, Itàlia, el Japó, el Kazakhstan, Bulgària i Eslovènia.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat/pica