EL MUSEU DE CAL PAUET RECREA ELS PAISATGES DE LA INFANTESA DELS ANYS 1950 i 1960

Les Borges Blanques, a la comarca de les Garrigues, incrementa el seu atractiu turístic amb l’estrena del nou Museu de Cal Pauet, que aplega quasi 800 objectes que ens faran reviure la vida col·legial dels anys 1950 i 1960.

 

Aquest museu, que ha impulsat i creat el veí de la localitat Josep M. Anglès Farrerons —pertanyent a la setena generació de la casa pairal de Cal Pauet—, aplega quasi 800 objectes com ara llibres d’escola, àlbums de cromos, cartells de cine i de publicitat, “tebeos”, estris i vestits escolars, objectes de la llar i religiosos, joguines, jocs de carrer i records del Barça antic, entre d’altres.

L’exposició “Paisatges de la nostra infantesa” es complementa a més amb la projecció contínua de fotografies antigues (imatges de la gran nevada, dels veïns i dels carrers d’aquells anys, etc.), acompanyades d’un fons musical compost, interpretat i gravat expressament per al museu.

Aquest patrimoni singular s’ha mantingut en un excepcional estat de conservació malgrat el pas dels anys i el seu ús continuat per diverses generacions d’alumnes. També s’hi poden trobar peces que han estat cedides per col·leccionistes de Lleida i de la comarca com ara una moto Montesa dels anys 50 i un projector de cinema Ossa.

El nou museu és situat en ple centre de les Borges Blanques, a l’emblemàtic edifici que fou el primer molí d’oli de la capital de les Garrigues. És obert tots els dissabtes al matí i també a la nit a partir de les 21 hores, amb la possibilitat de prendre un suc o una copa de cava. També s’obre per a visites de grups, després de la reserva prèvia. El preu de l’entrada és de 3 euros.

Els promotors del museu recomanen aparcar a l’entorn del Terrall, una esplèndida zona verda amb dues grans basses enjardinades, a 5 minuts de Cal Pauet.

 

Més informació:

Museu de Cal Pauet
Tel. 619 97 22 50
E-mail: lesborges@museucalpauet.cat
Web: www.museulesborges.com