PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 129
Febrer 2016

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Tel: 973245408

info@aralleida.com
www.aralleida.com

CARNAVAL A LES ESTACIONS D’ESQUÍ
Les estacions d’esquí alpí del Pirineu de Lleida ofereixen una neu de qualitat per a la pràctica de l’esport blanc, mentre que la falta de precipitacions i la calor han afectat algunes de nòrdic. Així, els esquiadors, i el públic en general, tenen a la seva disposició unes instal·lacions per gaudir de les activitats d’après-ski que ofereixen els complexos hivernals i per participar en les activitats que s’han organitzat al voltant del Carnaval.
EL 92% DELS USUARIS VALOREN POSITIVAMENT L’ESTADA I LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU DE LLEIDA
Dones i homes de 30 a 65 anys procedents de Catalunya, que fan escapades de cap de setmana per anar a esquiar durant la temporada d’hivern, que s’allotgen en segones residències i hotels, i que valoren positivament la seva estada i les estacions d’esquí lleidatanes. Aquest és el perfil majoritari dels esquiadors que visiten els 11 complexos hivernals del Pirineu lleidatà.
LA LÍNIA DE LLEIDA-LA POBLA ESTRENA TRENS NOUS
La línia de ferrocarril de Lleida a la Pobla de Segur estrenarà aquesta primavera dos nous combois de tren. Les unitats noves substituiran les de Renfe i permetran a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) gestionar el servei, que triplicarà les freqüències actuals, guanyarà velocitat comercial i serà més còmode per als passatgers. Amb aquesta novetat, es reforça el paper turístic d’aquesta línia ferroviària, que en determinats mesos de l’any té com a gran atractiu el Tren dels Llacs.
EL PIRINEU I LES TERRES DE LLEIDA PRESENTEN LES NOVETATS TURÍSTIQUES A FITUR
La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha participat del 20 al 24 de gener a la 36a edició de la Fira Internacional de Turisme-Fitur 2016 per donar a conèixer tota l’oferta de turisme que proposa la demarcació de Lleida (neu, esports d’aventura, natura, productes culturals i gastronòmics, etc.). Les falles i la festa del foc del Pirineu, declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, es van presentar com una de les novetats principals dins de l’acció de promoció de la Diputació de Lleida
EL CEMENTIRI MODERNISTA D’OLIUS FA 100 ANYS
El cementiri modernista d’Olius celebra enguany el centenari de la seva construcció amb diversos actes commemoratius que tindran lloc al municipi del Solsonès i amb una exposició al Museu de Solsona Diocesà i Comarcal dedicat a l’arquitecte Bernardí Martorell.
LA VALL DE BOÍ ACOLLIRÀ ELS CAMPIONATS DEL MÓN D’SKYRUNNING
La Vall de Boí serà la seu del 22 al 24 de juliol dels Campionats del Món d’Skyrunning ISF 2016 en les modalitats d’Ultra, SkyMarathon i Km Vertical. La presència dels millors esportistes mundials en les tres especialitats de curses de muntanya, juntament amb la bellesa paisatgística i la gran oferta turística del territori, faran que la Vall de Boí guanyi una gran projecció internacional i mediàtica.
L’ASSOCIACIÓ MONTSEC TURÍSTIC RENEIX AMB FORÇA
Una vintena d’empresaris de les comarques de la Noguera i el Pallars Jussà han reactivat aquesta entitat de promoció turística, destinada a posar en valor i difondre els atractius de l’àrea del Montsec.
CARNAVAL, FIRES I COMPETICIONS D’ESQUÍ A LES COMARQUES DE LLEIDA
Nombroses poblacions lleidatanes celebren el Carnaval en un mes de febrer ple de competicions esportives a la neu i de fires de diferents àmbits. Entre els esdeveniments cal fer esment d’Animac, el Saló de l’Esport i Turisme de Muntanya a Lleida, el Santíssim Misteri de Cervera, la Festa de l’Aigua d’Almacelles, la FIS Telemark World Cup i la Marxa Beret-Campionat d’Europa d’Esquí Nòrdic a Baqueira Beret.