‘OLIS DE TERRER’, NOU PAQUET TURÍSTIC AL SEGRIÀ

Després de 7 anys d’èxit dels “Camins d'or líquid al Segrià sec” –que rep cada any al voltant de 4.000 persones–, s’ha posat en marxa l’activitat complementària “Olis de Terrer” per tal d’oferir un paquet turístic i experiencial al voltant de la cultura d'oli de la comarca.

 

El projecte “Olis de Terrer” compta amb la participació de tres molins del Segrià (Aresté Teixidó, de Seròs; Mas de Vicenta, d'Almatret, i Simbionatur, de Sarroca de Lleida) i amb Olea Soul, una agència de viatges receptiva especialitzada en gastronomia situada a les Terres de Lleida. Aquests molins proposen experiències basades en la creativitat i en l'story telling al voltant de l'oli d'oliva verge extra. Aquestes propostes queden complementades amb visites guiades als molins dels pobles productors d’oli del Segrià, menús de l'oli i allotjament a la comarca.

Les experiències que més destaquen són els tallers de fer sabó, els tallers de fer bones les olives, tastets guiats en què l'oli d'oliva verge extra és el protagonista i un tast lúdic dels pecats originals a través de l'oli.


Els paquets es van iniciar el 22 de novembre i finalitzaran el 19 de desembre. “De sabons i olives” és la proposta del molí Aresté Teixidó per als dies 22 de novembre i 6 de desembre, en què s’inclou un esmorzar de brasa, la visita al molí en funcionament, degustació de l’oli nou, un taller de fer sabó i de fer bones les olives i un dinar. Mas de Vicenta va organitzar el 29 de novembre l’activitat ”Tossals i tastets”, amb una visita al molí en funcionament, degustació de l’oli nou i preparació de tastets originals amb oli i melmelada d’oli, un passeig panoràmic a l’Espai Natural Protegit dels Tossals d’Almatret i a l’embarcador del riu Ebre i un dinar tradicional.

Finalment, els dissabtes 12 i 19 de desembre el molí Simbionatur proposa “Pecats capitals amb el sol de ponent”, amb la visita al molí, tast guiat d’olis i introducció al món de l’oli biodinàmic, tast lúdic dels pecats capitals a través de l’oli i visita a l’església i al castell de Sarroca de Lleida.

En totes les propostes s’ofereix un paquet turístic amb allotjament, que inclou una activitat cultural i gastronòmica, com ara les visites a la Seu Vella de Lleida, al Museu de Lleida, a molins històrics, a cellers, al Centre d’Interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses i a productors de fruita dolça.

Aquesta proposta és organitzada per l’agència Olea Soul i té el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Segrià, a més d'un compromís de difusió per l'Agència Catalana de Turisme. La voluntat és aconseguir que viatgers de les Terres de Lleida vegin aquestes experiències com una nova manera d'entendre el que envolta l'oli i una nova forma d’entendre la comarca del Segrià. El públic principal al qual s’adreça la proposta és el ciutadà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

Més informació:
Consell Comarcal del Segrià
Tel. 973 05 48 00
Web: www.segria.cat

Olea Soul
Tel. 616 23 23 25
Web: www.oleasoul.com