LA SEU D’URGELL, SEU EL 2017 DEL CONGRÉS EUROPEU D’ESPORTS A LA NATURA

La Seu d'Urgell es convertirà el 2017 en la capital dels esports a la natura, atès que acollirà el Congrés Europeu d'Esports a la Natura (ENOS'2017). D’aquesta manera, es valora el potencial de turisme i esport a la naturalesa que ofereixen la Seu d'Urgell i la comarca de l’Alt Urgell.

 

La capital de l’Alt Urgell va defensar la seva candidatura per acollir el Congrés ENOS'2017 davant dels membres del plenari d'aquest esdeveniment que es va celebrar a Newcastle, ciutat d'Irlanda del Nord. La Seu d'Urgell, que competia amb Marsella (França) per ser l'amfitriona d'aquest congrés bianual, va ser finalment la ciutat escollida per a l'edició del 2017.

La junta directiva d'ENOS va valorar “molt positivament” el dossier presentat i defensat per la delegació catalana –formada per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i INEFC–, en què es destaca la intensa relació de la ciutat amb l'esport, amb la natura que l’envolta i també l'experiència en l'organització de congressos.

El Congrés Europeu d'Esports a la Natura serà organitzat conjuntament per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC). Aquest congrés és obert a la participació d'agents vinculats al turisme, l'esport, el medi ambient i el desenvolupament local que té com a objectiu compartir estratègies de desenvolupament en activitats esportives en el medi natural.

El Congrés ENOS es va iniciar el 2011, any que el va organitzar la ciutat d'Annecy (França), l'any 2013 ho va fer Liptovsky Mikulas (Eslovàquia), i aquest 2015 l'ha acollit Newcastle (Irlanda del Nord).

La Seu d’Urgell i la comarca de l'Alt Urgell posen a disposició de tothom un ampli ventall d'activitats diverses, tant tranquil·les com exigents, en plena natura o en equipaments coberts, que es poden dur a terme en qualsevol època de l’any. La Seu d’Urgell és situada entre els parcs naturals del Cadí-Moixeró i l’Alt Pirineu i, per tant, és un lloc ideal per a la pràctica del senderisme, la BTT (amb el centre BTT La Seu-Alt Urgell, amb més de 1.000 km senyalitzats), l’esquí (a les estacions d’esquí de fons de Tuixent-la Vansa i Sant Joan de l’Erm) o els esports d’aigua al Parc Olímpic del Segre (ràfting, caiac, hydrospeed o piragüisme). A més, a l’embassament de Rialb es poder fer nombroses propostes nàutiques, com ara caiac, canoa canadenca, windsurf, busbop, etc. També s’inclouen les activitats en aigües braves, com el ràfting i el piragüisme al Segre o el barranquisme al Forat de Buli.

 

Més informació:
Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell
Tel. 973 35 15 11 / 973 35 30 57
Web: www.turismeseu.com