EL 27è PREMI ‘PICA D’ESTATS’ ASSOLEIX UN RÈCORD DE PARTICIPACIÓ AMB 247 REPORTATGES DE PREMSA, RÀDIO, TV I INTERNET

El 27è Premi “Pica d'Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha tancat el període d'inscripció amb 247 treballs presentats a concurs, cosa que representa un rècord de participació i el millor registre en tota la història del guardó periodístic. El premi turístic internacional que convoca anualment la Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, s'ha convertit en un referent del periodisme turístic d'àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s'hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i per la identitat dels membres del jurat.

 

En aquesta 27a edició del Premi “Pica d'Estats” s'hi ha inscrit un nombre total de 247 treballs, una xifra que la situa en la millor inscripció de la història del guardó periodístic. La segona millor inscripció es va donar l’any 2000 amb 217 obres presentades amb motiu de la declaració del conjunt del romànic de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat.

Dels 247 reportatges presentats al premi, 176 corresponen a treballs d'àmbit estatal, 31 a treballs d'àmbit internacional i 40 a mitjans locals. Cal destacar també que 55 reportatges es presenten a més d’una categoria, ja sigui de fotografia o internet, amb la qual cosa el nombre de treballs inscrits s’eleva a 302.

Els 31 treballs internacionals procedeixen de 15 països estrangers, que són França amb 10 treballs, Holanda amb 3, Alemanya, el Canadà, els Estats Units,  Bèlgica i Singapur amb dos cadascun, i finalment un treball procedent d’Hongria, la Gran Bretanya, Romania,  Itàlia, el Japó,  Kazakhstan, Bulgària i Eslovènia.

Set dels treballs internacionals que s’han presentat al concurs han estat fruit de la 62a Trobada Internacional de Periodistes del SCIJ (Ski Club International des Journalistes) que va tenir lloc del 7 al 14 de març a l’estació d’esquí de Baqueira Beret i que va congregar 220 periodistes d’arreu del món.

La relació dels treballs estatals presentats i per categories que opten al premi en aquesta 27a edició del Premi “Pica d'Estats”, la convocatòria del qual es va tancar el dia 21 de novembre, és la següent: 61 obres presentades en la categoria de premsa especialitzada en viatges i turisme; 13 treballs, en la categoria de premsa d’informació general; 15, de ràdio; 38, de televisió; 41, de mitjans de premsa local; 52, de fotografia, i 39, d’Internet. A aquests 259 treballs presentats, s’han de sumar els 43 d’àmbit internacional, la qual cosa ens dóna la xifra de 302 inscripcions. En aquesta relació de treballs s’han comptat els 55 que es presenten a més d’una categoria.

El Premi “Pica d'Estats”, amb 8 categories i una dotació econòmica de 38.000 euros, és un certamen plenament consolidat i un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant pel nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges.

El certamen destina una dotació de 5.000 euros a cadascuna de les modalitats següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic i mitjans de comunicació local de les Terres de Lleida. El guardó destinat a Internet (portals informatius multimèdia) té una dotació econòmica de 3.000 euros.

El jurat del 27è “Pica d’Estats” és format per reconeguts professionals del món de la comunicació. La presidenta del jurat és Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En formen part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa 8 al dia de 8TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Josep Ramon Ribé, director del diari La Mañana; Mònica Terribas, directora d’Els Matins de Catalunya Ràdio, i, actuant com a secretari, el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

 

Més informació:
Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat/pica