PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 127
Desembre 2015

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Tel: 973245408

info@aralleida.com
www.aralleida.com

EL PATRONAT DE TURISME PREVEU QUE LES ESTACIONS D’ESQUÍ DEL PIRINEU DE LLEIDA VENGUIN UNS 1.225.000 FORFETS LA TEMPORADA 2015/2016
Amb l’arribada amb intensitat de les primeres nevades al Pirineu de Lleida al final de novembre, que han deixat uns bons gruixos de neu, i el fet que la Setmana Santa s’escau l’any vinent al mes de març, quan l’oferta de neu i turisme d’interior preval sobre l’oferta de platja, les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida són optimistes de cara a la nova campanya i per aquest motiu preveu arribar a vendre 1.225.000 forfets.
‘LLEIDA, LA CATALUNYA BLANCA’, LEMA DE LA CAMPANYA DEL PATRONAT PER PROMOCIONAR LA TEMPORADA D’HIVERN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida promociona la temporada d’hivern 2015/2016 del Pirineu i les Terres de Lleida amb la campanya “Lleida, la Catalunya Blanca”. La institució vol posicionar l’oferta de neu del Pirineu lleidatà amb els 11 centres d’esquí i tota l’oferta complementària a la neu adreçada a tot tipus de públic, com ara el turisme cultural, el turisme rural i la gastronomia.
LES FALLES DEL PIRINEU JA SÓN PATRIMONI DE LA HUMANITAT
La UNESCO va decidir l’1 de desembre, a la reunió que va tenir lloc a Windhoek (Namíbia), declarar les falles i la festa del foc del Pirineu Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Aquesta distinció beneficia 63 pobles, dels quals 17 de Catalunya –15 de les comarques de Lleida–, 9 d’Aragó, 3 d’Andorra i 34 de França que celebren aquesta tradició d’origen ancestral per Sant Joan. La distinció de les falles per la UNESCO serà un reclam turístic i de prestigi per a tot el territori.
EL 27è PREMI ‘PICA D’ESTATS’ ASSOLEIX UN RÈCORD DE PARTICIPACIÓ AMB 247 REPORTATGES DE PREMSA, RÀDIO, TV I INTERNET
El 27è Premi “Pica d'Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet ha tancat el període d'inscripció amb 247 treballs presentats a concurs, cosa que representa un rècord de participació i el millor registre en tota la història del guardó periodístic.
NOVA RUTA DE L’OR DEL SEGRE A BALAGUER
“L’or del Segre. A la recerca del somni de Mariam” és el nom de la nova ruta turística per la ciutat de Balaguer, que inclou la visita al casc antic, al Museu Comarcal de la Noguera i al Centre d’Interpretació de l’Or del Segre, entre d’altres activitats.
LA SEU D’URGELL, SEU EL 2017 DEL CONGRÉS EUROPEU D’ESPORTS A LA NATURA
La Seu d'Urgell es convertirà el 2017 en la capital dels esports a la natura, atès que acollirà el Congrés Europeu d'Esports a la Natura (ENOS'2017). D’aquesta manera, es valora el potencial de turisme i esport a la naturalesa que ofereixen la Seu d'Urgell i la comarca de l’Alt Urgell.
‘OLIS DE TERRER’, NOU PAQUET TURÍSTIC AL SEGRIÀ
Després de 7 anys d’èxit dels “Camins d'or líquid al Segrià sec” –que rep cada any al voltant de 4.000 persones–, s’ha posat en marxa l’activitat complementària “Olis de Terrer” per tal d’oferir un paquet turístic i experiencial al voltant de la cultura d'oli de la comarca.
DESEMBRE PLE D’ACTIVITAT FESTIVA A LES COMARQUES DE LLEIDA
Les persones que es desplacin a les comarques de Lleida per fer turisme es trobaran amb una gran oferta d’oci i d’activitats culturals. Destaca la gran varietat de pessebres vivents, parcs de Nadal per als infants, concerts i fires i mercats de temàtiques diverses per commemorar la festivitat de Santa Llúcia i les festes nadalenques. Cal destacar que el Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa celebra el 50è aniversari, en què desfilaran 85 dissenys.