PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 126
Novembre 2015

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Tel: 973245408

info@aralleida.com
www.aralleida.com

LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA CREA EL PRODUCTE TURÍSTIC “MOTURISME ARA LLEIDA”, PIONER EN L'ÀMBIT ESTATAL
La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, impulsa un nou producte turístic anomenat “Moturisme Ara Lleida”, destinat a posar en valor i promocionar de manera específica el segment del turisme vinculat amb els aficionats a viatjar amb moto.
ESTRENA DE SEGON ORIGEN, FILM RODAT A PARATGES DE LLEIDA
La pel·lícula Segon origen, dirigida pel periodista i escriptor lleidatà Carles Porta i basada en la novel·la Mecanoscrit del segon origen de Manuel de Pedrolo, es pot veure ja a les pantalles de l’Estat espanyol. La cinta, amb diferents escenes rodades en diversos paratges de les comarques lleidatanes, té el patrocini de la Diputació de Lleida per mitjà de la marca “Ara Lleida”.
LES ESTACIONS DEL PIRINEU DE LLEIDA ULTIMEN ELS PREPARATIUS PER ENCETAR LA NOVA TEMPORADA
Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ja estan enllestint les pistes i les instal·lacions per afrontar aquesta temporada 2015/2016, que estarà en ple funcionament pel pont de la Puríssima. Els complexos aprofiten l’arribada de les temperatures baixes per activar el seu sistema de producció de neu i, si les condicions meteorològiques ho permeten, poder obrir entre el final de novembre i el pont de primers de desembre.
EL MONTSEC I LA PALMA IMPULSEN LA CREACIÓ D’UNA XARXA DE DESTINACIONS D’ASTROTURISME
La zona del Montsec i el Cabildo Insular de La Palma, a les Canàries, impulsen la creació d'una Xarxa de Destinacions d'Astroturisme. Ambdós territoris comparteixen una oferta turística similar basada en la qualitat del cel, la seva observació i l'aprofitament d'altres activitats relacionades amb el patrimoni natural i paisatgístic (vols amb parapent, senderisme, BTT, etc.).
15è ANIVERSARI DE LES ESGLÉSIES DE LA VALL DE BOÍ COM A PATRIMONI DE LA HUMANITAT
El conjunt romànic de la Vall de Boí celebrarà el 30 de novembre el 15è aniversari de la designació com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO amb una jornada de portes obertes als temples.
AUGMENTA UN 24,3% EL NOMBRE DE PASSATGERS DEL TREN DELS LLACS
El Tren dels Llacs, recorregut turístic i paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar, ha tancat la seva setena temporada amb 7.199 passatgers, 1.407 viatgers més i un increment del 24,3% respecte a l’any passat, quan 5.792 persones van utilitzar aquest servei. El tren turístic ha tingut una ocupació del 98,89%, amb la qual cosa es demostra que el producte turístic està del tot consolidat.
LLEIDA, DESTINACIÓ ATRACTIVA PER AL CENTRE I EL NORD D’EUROPA
Lleida és una demarcació potencialment interessant per als turistes del centre i el nord d’Europa, i especialment per a mercats com l’holandès, el danès o el britànic. Aquesta és una de les conclusions de la sessió “Claus de l’èxit en el sector del càmping per atreure turistes del centre i el nord d’Europa” celebrada el 16 d’octubre en el marc del saló Innocamping de Lleida.
EL SAFRÀ, NOU ATRACTIU GASTRONÒMIC I TURÍSTIC DE LES GARRIGUES
Els camps de la comarca de les Garrigues han recuperat el cultiu del safrà, un ingredient molt preuat per la gastronomia, que se suma a altres productes de qualitat de la zona com l’oli d’oliva verge extra, que es comercialitza sota la Denominació d'Origen les Garrigues, i el vi de la DO Costers del Segre.
UN NOVEMBRE PLE D’ACTIVITATS
La tardor és una bona època per gaudir de tot tipus d’activitats festives a les comarques de Lleida com ara fires de tots els àmbits, actes culturals (concerts, representacions teatrals, etc.) i mostres gastronòmiques.