LA RUTA DELS MIRADORS, NOU ITINERARI DE CICLOTURISME A LA VAL D’ARAN

Contemplar la Maladeta i l’Aneto des de Vilamòs o delectar-se amb les vistes de la vall des del bosc de Varicauba són només dues de les moltes sorpreses que ofereix la nova travessa de cicloturisme La Ruta dels Miradors que s'ha habilitat a la Val d'Aran.

 

La Ruta dels Miradors, de 49,1 km de recorregut amb un desnivell màxim de 1.466 metres, és un itinerari que aproparà els ciclistes a alguns dels paisatges més espectaculars de l'Aran. La ruta es fa per carreteres poc transitades i passa per alguns dels pobles amb més encant de la vall. L'itinerari mostra la sorprenent naturalesa aranesa, amb boscos d'avets, faigs i roures que ofereixen a la tardor la seva màxima esplendor.

La travessa surt de Vielha en direcció a Aubèrt. Es puja fins a Vila, Arròs i Vilamòs i es baixa després fins a Es Bòrdes. Des d'aquest municipi es comença l'ascensió de 8 km fins a l'Artiga de Lin, un altre dels punts interessants de la Ruta dels Miradors, on el ciclista trobarà una vegetació extraordinària, salts d’aigua i barrancs que es nodreixen de les aigües del riu Joeu. La tornada es fa pel bosc de Varicauba i per Gausac, abans d’acabar la ruta de nou a Vielha.

Durant el recorregut de la Ruta dels Miradors els ciclistes podran contemplar muntanyes de més de 2.000 m d’altitud com l’Entecada (2.268 m), el mític Malh des Pois o Forcanada (2.883 m), Malh dera Artiga (2.710 m), Montlude (2.338 m) i Montcorbison (2.172 m). Presidint aquest espectacle de la naturalesa es troba el massís de la Maladeta amb l’Aneto (3.404 m).

La Val d'Aran és una destinació idònia per als amants de la bicicleta. Ja fa anys que el govern aranès va apostar per aquest esport. Una de les primeres accions va ser la creació d'un centre BTT, que en l'actualitat disposa de més de 400 km repartits en 28 rutes de diferents nivells de dificultat. Al punt d'acolliment del centre BTT, situat al Palai de Gèu de Vielha, a més d'obtenir informació, els ciclistes poden llogar bicicletes o reparar-les.

Per a la pràctica del cicloturisme la vall té 7 ports senyalitzats i uns altres sense senyalitzar però no per això menys significatius, com el Pòrt de la Bonaigua o la pujada a Sant Joan de Toran des de Pontaut.

Per ampliar la informació sobre les rutes de cicloturisme i BTT es pot consultar els webs www.visitvaldaran.com o www.bikingvaldaran.com.

 

Més informació:

Foment Torisme Val d'Aran
Tel. 973 64 06 88
Web: www.visitvaldaran.com