PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 124
Setembre 2015

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Tel: 973245408

info@aralleida.com
www.aralleida.com

JULI ALEGRE, NOU DIRECTOR DEL PATRONAT DE TURISME
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida passa a ser dirigit des d’aquest estiu per Juli Alegre, professional i expert en l’àmbit turístic amb una llarga experiència en aquest camp. Alegre era abans del seu nomenament responsable de Promoció i Màrqueting del Patronat.
EL TURISME GENERA 960 MILIONS D’EUROS A LES COMARQUES DE LLEIDA L’ANY 2014
Un estudi promogut per la Diputació de Lleida i elaborat per la Universitat de Lleida indica que l’any passat 2.635.000 turistes van pernoctar com a mínim una nit a les comarques de Lleida i que 5.892.000 excursionistes catalans i estrangers van visitar la demarcació. En conjunt, ambdós col·lectius van aportar uns ingressos de 960 milions.
FIRATÀRREGA SE CENTRA EN LES ARTS VISUALS
La 35a edició de FiraTàrrega. Teatre al Carrer de Tàrrega, que es desenvoluparà del 10 al 13 de setembre, posa l’accent en els codis de les arts visuals. La mostra, que tindrà 56 companyies –15 de les quals internacionals– i 31 estrenes, oferirà una acurada selecció d’espectacles de teatre, moviment i circ, tant de carrer com de sala.
L’ESPECTACLE DE LA NATURA DE LA BRAMA DEL CÉRVOL AL PIRINEU LLEIDATÀ
La brama del cérvol s’està convertint en els darrers anys en un reclam turístic important del Pirineu de Lleida. Cada cop més, les entitats i les empreses inclouen en el seu catàleg aquest producte d’ecoturisme.
VISITES ESTABLES A LES PINTURES RUPESTRES DEL COGUL
El conjunt de les pintures rupestres de la Roca dels Moros del Cogul, a la comarca de les Garrigues, que són Patrimoni de la Humanitat, ha recuperat un horari d’obertura estable i un guia oficial.
LA RUTA DELS MIRADORS, NOU ITINERARI DE CICLOTURISME A LA VAL D’ARAN
Contemplar la Maladeta i l’Aneto des de Vilamòs o delectar-se amb les vistes de la vall des del bosc de Varicauba són només dues de les moltes sorpreses que ofereix la nova travessa de cicloturisme La Ruta dels Miradors que s'ha habilitat a la Val d'Aran.
HOMENATGE ALS EXILIATS QUE VAN CREUAR EL PIRINEU FUGINT DELS NAZIS
La façana de l’Hotel Pessets de Sort (el Pallars Sobirà) exhibeix un gran mural, confeccionat per l’artista Ramón Pérez Sendra, en record dels milers de fugitius que durant la Segona Guerra Mundial van travessar la frontera entre França i Espanya per salvar la vida.
LA TEMPORADA DE CURSES DE MUNTANYA AL PIRINEU DE LLEIDA FINALITZA AMB LA RIALPMATXICOTS COM A GRAN ATRACTIU TURÍSTIC
La temporada de curses de muntanya que tenen com a escenari els espectaculars paisatges del Pirineu de Lleida està a punt de finalitzar. Aquestes competicions serveixen per promocionar els recursos turístics i patrimonials de la zona i dinamitzar econòmicament el territori.
FESTES I COMPETICIONS ESPORTIVES INTERNACIONALS A LES COMARQUES DE LLEIDA
Els pobles de la demarcació de Lleida acomiaden l’estiu amb l’organització de tot tipus d’activitats, com ara festes populars, fires, actes culturals i competicions esportives.