PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 123
Agost 2015

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Tel: 973245408

info@aralleida.com
www.aralleida.com

EL PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA CONVOCA EL 27è PREMI PICA D’ESTATS
La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, ha convocat el 27è Premi Turístic Internacional Pica d’Estats de premsa, ràdio, televisió i Internet. El certamen té una dotació econòmica de 38.000 euros en premis i 8 categories.
EL PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI CELEBRA EL 60è ANIVERSARI
Amb quasi mig milió de visitants anuals i una superfície de més de 14.000 ha, aquest parc natural creat l’any 1955, acull enguany una vintena d’activitats commemoratives de tipus lúdic, didàctic i cultural.
VOLS A MADRID I PALMA DES DE L’AEROPORT DE LA SEU D’URGELL
L’aeroport Andorra-la Seu d’Urgell, situat a Montferrer i Castellbò (l’Alt Urgell), va estrenar el 18 de juliol els vols comercials a Madrid i a Palma de Mallorca operats per la companyia Swiftair. La infraestructura aeroportuària combina la seva activitat regular amb d’altres com vols comercials puntuals, aviació general i aviació executiva.
EL CELLER MAS BLANCH I JOVÉ GUANYA EL PREMI D’ENOTURISME DE CATALUNYA EN LA MODALITAT “ART I CULTURA”
El celler de la Pobla de Cérvoles (les Garrigues), guardonat per la Generalitat gràcies a “La Vinya dels Artistes”, un original projecte que fusiona terra, art i vi.
ELS SÈNIORS VIUEN AMB INTENSITAT EL PIRINEU DE LLEIDA
El col·lectiu sènior podrà gaudir intensament aquesta tardor del Pirineu de Lleida amb el programa d’activitats que ha dissenyat especialment MónNatura Pirineus, que permet conèixer els atractius naturals, socials i culturals de la zona.
EL PARC ASTRONÒMIC MONTSEC (PAM) ENGEGA EL PRIMER OBSERVATORI-AULA D'EUROPA
El Parc Astronòmic Montsec (PAM), situat a Àger (la Noguera), ha estrenat el primer Observatori-Aula d'Europa, una important instal·lació científica, divulgativa i d’oci que permet observar l’univers i interactuar entre els assistents per aprendre i adquirir coneixements d’astronomia.
VALLBONA DE LES MONGES, UN POBLE DE CINE
La població de l’Urgell acull des d’aquest mes de juliol l’Espai Museístic de Cinema —l’únic de les terres de Lleida d’aquesta temàtica—, que recull una part de l’àmplia col·lecció Josep M. Queraltó centrada en el món del setè art.
LES ESGLÉSIES, ESCENARIS DELS MILLORS CONCERTS DE L’ESTIU
Centenars de visitants d’arreu gaudeixen cada any del ventall de propostes musicals que omplen les nits estiuenques de les comarques de Lleida. Entre les més destacades trobem el Festival de Música de la Vila de Rialp, el Romanic Musicau a la Val d’Aran, el cicle “Solistes a l’Alta Ribagorça” i els concerts d’estiu a la Ruta del Cister.
UN MES PLE DE PROPOSTES FESTIVES A LES COMARQUES DE LLEIDA
L’oferta turística aplega nombrosos festivals de música i un atapeït calendari d’activitats tradicionals com ara l’Aquelarre i la Festa de Sant Magí, a Cervera; el Mercat Medieval, a Guimerà; la Fira de Sant Bartomeu, a Artesa de Segre, i la representació del Retaule de Sant Ermengol, a la Seu d’Urgell.