Si no veu aquest missatge correctament premi aquí.
Si no vol continar reben aquest butlletí premi aquí. O contesti aquest missatge indicant-ho.

 
  PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 121
Juny 2015

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Tel: 973245408

info@aralleida.com
www.aralleida.com

LLIURAMENT DEL 26è PREMI “PICA D’ESTATS”
La Diputació de Lleida va fer públic el 9 de maig el veredicte del jurat del 26è Premi “Pica d’Estats” de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. L’acte de lliurament dels guardons va tenir lloc a la Sala de Plens de la seu de la institució i va ser presidit pel president de la corporació, Joan Reñé.
EL ROMÀNIC, EIX D’UNA NOVA RUTA TURÍSTICA I CULTURAL
Les comarques de la plana i del Pirineu de Lleida tindran un protagonisme destacat en la nova Ruta del Romànic que impulsa la Generalitat de Catalunya per tal de difondre i promocionar la riquesa del patrimoni arquitectònic i artístic d’aquest estil existent a Catalunya.
LA FESTA DE LES FALLES DÓNA LA BENVINGUDA A L’ESTIU AL PIRINEU LLEIDATÀ
Diverses poblacions del Pirineu de Lleida celebren la festa de les falles, un ritual col·lectiu d’arrels mil·lenàries que arriba al seu punt àlgid la màgica nit de Sant Joan convertit en un important atractiu turístic del territori.
EL DANSÀNEU ES CONVERTEIX EN EL MERCAT FESTIU DE LES CULTURES DEL PIRINEU
Esterri d’Àneu celebrarà del 23 al 28 de juny la 24a edició del Dansàneu, que enguany es refunda com a Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu. El projecte passa a ser transpirinenc i, amb la dansa com a eix principal i vertebrador, incorpora els atractius de disciplines artístiques, culturals, socials i econòmiques presents al territori.
TEMPORADA DE RUTES I CURSES DE MUNTANYA A PEU PEL PIRINEU DE LLEIDA
Un bon mitjà per atreure turistes i promocionar els recursos turístics, patrimonials i els espectaculars paisatges del Pirineu de Lleida són les travesses pels refugis guardats i les nombroses curses d’alta muntanya a peu que es disputen a les comarques de l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Alt Urgell i la Val d’Aran.
RUTA PER DESCOBRIR EL ROMÀNIC DE LA VAL D’ARAN
Els espectaculars paisatges d’alta muntanya i el patrimoni aranès han conviscut durant segles compartint la cultura i les tradicions de la Val d’Aran. Cadascun dels 33 pobles de l’Aran té la seva església i algunes són autèntics tresors, joies, tant en l’arquitectura com en les pintures o els conjunts escultòrics que trobem a l’interior.
CARNET CULTURAL AMB DESCOMPTES PER GAUDIR DE LA RUTA DEL CISTER
Amb la compra de l'entrada conjunta dels monestirs cistercencs de la Ruta del Cister (Vallbona de les Monges, a la comarca de l’Urgell; Santes Creus, a l’Alt Camp, i Poblet, a la Conca de Barberà) els visitants podran gaudir de descomptes en l'oferta cultural d'aquest territori, que inclou 38 propostes.
FIRES, FESTES TRADICIONALS I FALLES AL JUNY
Les comarques de Lleida ofereixen als visitants un calendari carregat de fires, festes tradicionals i competicions esportives durant el mes de juny. Entre tots els esdeveniments destaquen les falles al Pirineu, la rebuda de la Flama del Canigó i les revetlles de Sant Joan, la Crema deth Haro a Les i Arties, el Lleida Air Challenge, el Vallsonora a Àger i la Fira d’Oficis i Menestrals a Rialp.