PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 118
Març 2015

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

LA PLANA DE LLEIDA CREA UNA VINTENA DE NOUS PAQUETS TURÍSTICS EXPERIENCIALS
Les comarques de la Plana de Lleida disposen aquest 2015 d'una vintena de nous paquets turístics que s'han creat i estructurat a partir d'unes jornades de microconsultoria impulsades pel Patronat de Turisme en col·laboració amb l'Agència Catalana de Turisme i 6 consells comarcals.
TROBADA INTERNACIONAL DE PERIODISTES D'ESQUÍ A BAQUEIRA BERET
L'estació de Baqueira Beret acollirà del 7 al 13 de març la 62è Trobada Internacional de Periodistes de l'Ski Club International des Journalistes (SCIJ), que enguany coincideix amb el 50è aniversari del complex hivernal de la Val d'Aran.
ELS PREMIS PERIODÍSTICS "PICA D'ESTATS" ES DONARAN A CONÈIXER I ES LLIURARAN AL MAIG
La Diputació de Lleida donarà a conèixer els guanyadors del 26è Premi "Pica d'Estats" de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet durant el mes de maig en un acte en què es farà públic el veredicte i es procedirà al lliurament dels guardons.
EL TREN DELS LLACS INCORPORA UN CINQUÈ VAGÓ
El Tren dels Llacs incorpora aquest any un cinquè comboi de passatgers, a més de la cafeteria, que permetrà oferir fins a 280 places per trajecte, en comptes de les 224 de l'edició anterior. En aquesta setena temporada, que s'iniciarà el 4 d'abril i finalitzarà el 31 d'octubre, es mantindran les 26 circulacions.
EL PARC NACIONAL D'AIGÜESTORTES REP GAIREBÉ 500.000 VISITANTS
El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici va experimentar durant l'any 2014 un fort augment pel que fa al nombre de visitants i va arribar a un total de 485.935 persones, una xifra que representa un increment del 12% respecte a l'any anterior. L'espai natural celebra enguany el seu 60è aniversari amb una sèrie d'activitats i esdeveniments especials.
L'ESPAI DINOSFERA DE COLL DE NARGÓ REOBRE LES SEVES PORTES
L'Espai Dinosfera, el centre d'interpretació paleoambiental de Coll de Nargó (a la comarca de l'Alt Urgell), reobrirà les portes a mitjan març després d'uns mesos d'obres per renovar tota la museografia. Com a gran novetat, la infraestructura incorpora una reproducció d'un titanosaure de set metres de longitud.
EL PIRINEU EN 1.500 CANÇONS TRADICIONALS
Sota el títol A peu pels camins del cançoner, el músic i investigador Artur Blasco ha recollit en 12 volums i 80 DVD centenars de cançons populars del Pirineu en una tasca de recerca única, poble a poble, que ha durat 50 anys.
FESTES PER A TOTHOM
Les comarques de Lleida acullen el mes de març diferents manifestacions firals comercials –entre les quals destaquen la Fira de Sant Josep de Mollerussa i Lleida Expo Tren–, festes tradicionals i nombroses cites esportives relacionades amb la neu. Cal destacar també les representacions de la Passió de Cervera.