BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 103
desembre 2013

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
Les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida han avançat l’inici de la temporada 2013-14 al dia 23 de novembre i preveuen tenir la pràctica totalitat de les seves pistes i remuntadors en funcionament pel pont de la Constitució.
La Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme, promocionarà la temporada d’hivern 2013-14 del Pirineu i les Terres de Lleida amb la campanya “On la neu és més que neu”. La campanya presenta com a novetat un concurs fotogràfic al qual els participants podran enviar les fotografies que vulguin per mostrar què els representa i quines emocions els transmet la neu de Lleida.
EL ROMÀNIC DE TAÜLL BRILLA EN TOTA LA SEVA ESPLENDOR
La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest novembre la rehabilitació de l’absis de l’església de Sant Climent de Taüll (l’Alta Ribagorça), que inclou un sistema innovador de projecció virtual de les pintures originals.
Milers de persones van participar a Cervera en la rua en honor a Marc Márquez per haver aconseguit coronar-se campió del món de Moto GP. La caravana va recórrer els principals carrers de la capital de la Segarra i va acabar a la plaça Pius XII. La Diputació de Lleida patrocina el pilot cerverí des de l’any 2005 per mitjà de la marca “Ara Lleida”.
El 25è Premi “Pica d’Estats” de premsa, ràdio, televisió i Internet ha tancat el període d’inscripció amb un dels set millors registres de tota la seva  història. Una bona manera de començar a celebrar aquests 25 anys del premi turístic internacional que convoca anualment la Diputació de Lleida, per mitjà del Patronat de Turisme.
 
Les Terres de Lleida disposen des d’ara de dos restaurants presents a la Guia Michelin 2014, després que el Malena, situat a Gimenells (el Segrià), hagi recuperat l’estrella Michelin i que Fogony, de Sort (el Pallars Sobirà), hagi mantingut aquesta distinció que ja té des de fa vuit anys.
La Ruta del Caracremada és una travessa circular de 5 dies de marxa que uneix les principals muntanyes del Prepirineu de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès, amb els Rasos de Peguera com a punt de partida i arribada. Amb aquesta proposta es pretén dinamitzar el turisme i l’economia de les zones de l’Alt Berguedà i l’Alt Solsonès i per això enguany s’està reforçant la promoció a l’estranger.
Amb l’arribada del fred i de la neu, es reactiva la ruta gastronòmica del Pintxo Pote, una iniciativa desenvolupada a Vielha i Bossòst i que posa a l’abast dels visitants la millor cuina aranesa.
Els visitants trobaran al desembre a les comarques de Lleida una oferta d’oci i d’activitats culturals molt àmplia, que destaca per la gran varietat de pessebres vivents, parcs de Nadal per als infants, concerts i fires i mercats de temàtiques diverses per commemorar la festivitat de Santa Llúcia i les festes nadalenques.