BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 102
novembre 2013

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
La Diputació de Lleida ha presentat el projecte "Perseguits i Salvats”, que senyalitzarà quatre itineraris d’evasió per les comarques del Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran, l’Alt Urgell i la Cerdanya que més de 20.000 refugiats jueus van utilitzar per fugir del nazisme i dels camps d’extermini durant la Segona Guerra Mundial.
Les 11 estacions d’esquí del Pirineu de Lleida ja estan enllestint les pistes i les instal·lacions per afrontar aquesta temporada 2013/14, que estarà en ple funcionament pel cap de setmana de la Puríssima. No obstant això, els complexos esperen l’arribada de les temperatures baixes per activar el seu sistema de producció de neu i poder obrir com més aviat millor.
TEMPS PER COMPRAR OLI D’OLIVA VERGE EXTRA
Les cooperatives dels diferents pobles de les comarques de Lleida reben durant la tardor i l’hivern la visita de nombroses persones que compren l'oli d’oliva verge extra nou que es comercialitza sota la Denominació d'Origen les Garrigues. Durant aquesta època se celebren diferents fires al voltant del preuat or verd i, a més, es pot complementar la visita gaudint d’un dels menús oferts pels restaurants que participen a la XIX Mostra Gastronòmica de les Garrigues.
Almacelles disposa del nou Museu d’Arquitectura i Urbanisme “Josep Mas Dordal”, un espai únic a Catalunya en els seus continguts. L’edifici ofereix una visió general de l’evolució de la història de l’urbanisme i l’arquitectura, des de l’antiguitat fins a l’actualitat, i el cas excepcional del naixement d’aquesta vila de la comarca del Segrià al segle XVIII seguint els paràmetres urbanístics de la Il·lustració.   
La Val d’Aran ha signat la Carta de Turisme Responsable de la Unesco, que és el pas previ a l’obtenció de la certificació Biosphere Responsible Tourism. D’aquesta manera, el territori consolida el seu projecte de turisme sostenible i responsable per posicionar-se en el mercat estatal i internacional com a destinació turística d’excel·lència.
 
El Tren dels Llacs, recorregut turístic i paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat al turisme familiar, ha tancat la seva cinquena temporada amb 5.069 passatgers, superant així els 4.943 de l’any 2012, en les 23 expedicions que ha fet del 27 d’abril al 26 d’octubre d’aquest any. El tren turístic ha tingut una ocupació del 98,39%, el resultat més alt des de la seva inauguració l’any 2009.
El castell de Montsonís (la Noguera) inicia una nova temporada de visites teatralitzades, que s’allargaran fins a la Setmana Santa del 2014 tot ampliant també el nombre de passis setmanals. Les sessions proposen al visitant un viatge a través del temps per conèixer la vida quotidiana de les fortaleses medievals.
El municipi d’Aitona (el Segrià) serà l’escenari la nit del 2 al 3 de novembre de l’espectacular joc d’aventura o zombiaventura “Alerta biològica a Aitona”, en què participaran mig miler de persones i reunirà un ampli desplegament de mitjans i de figurants per donar forma a aquesta ficció.
Nombrosos pobles de les comarques de Lleida han programat per al novembre activitats festives de tot tipus com ara fires de tots els àmbits —gastronòmiques, ramaderes, d’artesania, d’antiguitats, comercials i de productes de la terra—, com també molts actes culturals (concerts, representacions teatrals, castellers, etc.) i mostres gastronòmiques.