BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 101
octubre 2013

 
 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
 
 
La tardor és una de les millors èpoques de l’any per gaudir de les diferents jornades i mostres gastronòmiques que s’organitzen a les comarques de Lleida, amb l’objectiu d’oferir als visitants els millors productes de la terra. Nombrosos restaurants posen a disposició de tothom una oferta culinària fonamentada en la tradició i en l’excel·lència de matèries primeres de gran qualitat.
Àger, al peu del massís del Montsec, a la comarca de la Noguera, ha estat aquest estiu la zona que ha acollit el major nombre de vols esportius de tot l’Estat, gràcies als nombrosos campionats d’ala delta i de parapent d’àmbit estatal i internacional que s’hi han celebrat. En total hi han participat més de 270 pilots del més alt nivell, que han estat acompanyats per gairebé un miler de familiars i amics.
EL 19 D’OCTUBRE S’OBRE EL PERÍODE D’INSCRIPCIÓ PER PARTICIPAR AL 25è PREMI “PICA D’ESTATS"
El període d’inscripció per presentar treballs al 25è Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” de premsa escrita, ràdio, televisió i Internet s’obre el 19 d’octubre i finalitzarà el 19 de novembre de 2013. En aquesta edició el guardó, convocat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, té 8 categories i una dotació econòmica de 38.000 euros.
L’Aeroport Pirineus-la Seu d’Urgell, a l’Alt Urgell, acollirà vols comercials de passatgers a partir de l’estiu del 2014. Les administracions ja treballen per atreure companyies aèries interessades a operar a la infraestructura alturgellenca. El canvi d’estatus de la instal·lació obre noves perspectives econòmiques i turístiques al Pirineu lleidatà.
La colònia d’óssos als Pirineus té dos membres nous, amb el naixement de dos fills de l’óssa Hvala. L’ós s’ha convertit en els darrers temps en un nou atractiu turístic per a les comarques del Pirineu de Lleida i en un dinamitzador econòmic per a la zona. Més d’una vintena de plantígrads freqüenten el Pirineu lleidatà, en concret els boscos de la Val d’Aran, Alt Àneu i Lladorre.
 
La Val d'Aran celebra del 5 al 8 d'octubre les tradicionals fires de bestiar i comerç a diferents pobles del territori. Es tracta de fires amb més de 100 anys de tradició que cada any aconsegueixen atreure la presència de molta gent, tant de la resta de pobles de la Val d'Aran com francesos i de les comarques properes.
L’Espai Transmissor del Túmul megalític de Seró, a Artesa de Segre, ha obert les portes al públic a setembre. Els visitants poden gaudir d’una explicació de les diferents sales de l’edifici, un recorregut per l’exterior i una visita a les set esteles funeràries de gairebé 5.000 anys d’antiguitat, úniques a la península per la seva decoració antropomòrfica. L’edifici ha obtingut el FAD 2013 d’Arquitectura.
Els pobles de les comarques de Lleida brinden a la tardor una oferta molt àmplia d’activitats festives de diferents àmbits pensades per a tot tipus de públic, en la qual destaquen les fires, les festes populars i els esdeveniments –sobretot mostres i jornades gastronòmiques–, molts dels quals al voltant del bolet.