BUTLLETÍ
ELECTRÒNIC

Núm. 100
setembre 2013

 

Rambla de Ferran, 18-3er.
25007 - Lleida
Telèfon: 973245408

info@aralleida.cat
www.aralleida.cat

 
 
 
Disseny: lagrafica.com
 
La 33a edició de FiraTàrrega. Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega tindrà lloc del 5 al 8 de setembre, amb 77 companyies –el 21% internacionals procedents de set països– que oferiran 78 espectacles, tant de carrer com de sala, més de la meitat dels quals són estrenes absolutes (el 52%). S’hi espera l’assistència d’uns 140.000 espectadors i centenars de gestors teatrals arribats d’arreu del món.
Els boletaires afeccionats ja han començat les primeres collites de bolets als boscos de les comarques de Lleida, sobretot a les cotes mitjanes i altes del Pirineu. A l’agost, les pluges al Pirineu de Lleida han estat per sobre de la mitjana i, juntament amb les temperatures nocturnes relativament baixes, han facilitat que la campanya s’hagi avançat més de 15 dies.
LA VAL D’ARAN REP EL SEGELL DE TURISME FAMILIAR
La Val d’Aran ha rebut el segell de turisme familiar, que atorga la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN), en reconeixement a la seva oferta orientada al públic familiar. El territori ofereix als més petits un gran nombre d’activitats dirigides al seu desenvolupament físic, cognitiu i d’oci, com ara campus infantils, botigues especialitzades, guarderies o propostes d’oci infantil.
Els espectaculars paisatges del Pirineu de Lleida són l’escenari de les darreres curses d’alta muntanya a peu que es disputen els darrers dies de l’estiu, com ara la Rialp Matxicots, la Radikal d’Estana i la Carrerada del Tosserol. D’altra banda, l’augment del turisme internacional, sobretot anglès, alemany, holandès i francès, ha propiciat que la campanya d’activitats de turisme actiu i esports d’aventura a les comarques de Lleida estigui essent força bona.
Les comarques de Lleida han ampliat l’oferta de senderisme amb l’estrena d’un nou itinerari natural de 3,3 quilòmetres que envolta el pantà de Cellers, al Pallars Jussà. El sender, de gran bellesa paisatgística, suposa una nova fita en la consolidació de la demarcació lleidatana com a punt de referència del senderisme de natura.  
 
Amb el final de l’estiu i l’inici de la tardor les comarques lleidatanes viuen una gran celebració: la festa de la verema. Localitats com Lleida o Verdú organitzen sengles trobades lúdiques i festives que tenen el món del vi com a protagonista. Enguany, a més, les celebracions coincideixen amb la previsió d’una collita magnífica a la DO Costers del Segre.
El Museu de la Conca Dellà-Parc Cretaci, al municipi d’Isona (el Pallars Jussà), ha obert de nou les portes l’1 d’agost després que s’hagin fet obres per renovar la sala de Paleontologia per tal de donar un nou impuls a l’equipament cultural i oferir al públic una mostra de les darreres troballes que s'han dut a terme al municipi.
Els pobles de les comarques de Lleida acomiaden l’estiu i donen la benvinguda a la tardor amb un calendari ple d’activitats de tot tipus, com ara festes populars, fires, actes culturals i competicions esportives. Entre els esdeveniments de caire internacional programats, cal destacar la FiraTàrrega i la Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida, i també noves propostes com el festival Cua d’Estiu a Fondarella.