Notícies

Invitació a conèixer el vi, la gastronomia i el territori de Lleida

Dimecres, agost 6, 2025
Foto: @Diputació de Lleida

Impulsat per la Ruta del Vi, el programa Enruta’t ofereix la possibilitat de descobrir la cuina del vi de Lleida amb catorze receptes maridades amb vins dels cellers de la DO Costers del Segre

La Ruta del Vi de Lleida, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, impulsa una proposta gastronòmica que convida a recórrer els restaurants i cellers de Lleida al voltant de catorze plats cuinats i maridats amb vi. Aquestes propostes, emmarcades en la distinció de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia, es podran degustar fins a finals d’any als establiments participants i els comensals seran obsequiats amb un receptari amb tots els plats de la campanya i que també recull la imatge del cuiner i representant del celler que marida cada plat. 

La presidenta de la Ruta del Vi, Montse Guardiola, explica que el programa, adreçat tant als turistes com als lleidatans, “és una invitació a gaudir de la nostra gastronomia, dels valors de l’enoturisme i dels atractius del territori”. Guardiola remarca que el projecte “és una ruta pels nostres restaurants i cellers, però també pels equipaments —allotjaments, monuments, museus, productes de la terra— de la demarcació” i afegeix que Enruta’t “és una iniciativa pensada per a tots els públics, parelles, famílies, amics i fins i tot grups empresarials”. 

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, afirma que “aquesta iniciativa representa l’excusa perfecta per anar a visitar in situ els cellers i participar en primera persona d’alguna de les 56 experiències enoturístiques que s’ofereixen al territori”.

La promoció de l’acció va acompanyada d’una campanya de comunicació que inclou xarxes socials, difusió de les videoreceptes i maridatges, sortejos, col·laboracions amb influencers, secció especial a la web i desenvolupament de materials físics com per exemple el receptari o cartelleria.

Participen en el projecte catorze restaurants i catorze cellers que formen part de la Ruta del Vi de Lleida. Jordi Pallàs de l’Aimia de Lleida presenta un “bacallà a la lleidatana” maridat amb el vi blanc Sisquella 2019 de Clos Pons. Rosa Terés de Cal Menut de Belianes cuina “espatlla de corder amb herbes de l’Urgell” amb el vi negre Fogonussa 2018 de Petit Duran. David Florensa de Castell del Remei de Penelles ofereix “coca de la Noguera amb vieires i pernil ibèric” amb el vi Oda Blanc 2023 de Castell del Remei. Montse Guardiola del Celler del Roser de Lleida elabora “bacallà a la llauna estil traginer” amb el vi blanc Missenyora 2023 de L’Olivera. Nacho Bustamante i Adrián Zahino d'El Celler de Montsonís presenten “la nostra versió de pollastre a la catalana” amb el vi negre Baldomà Selecció 2022 de Vall de Baldomar.

Francesc Molins i Ashot Gevorgyan de Cal Xirricló de Balaguer cuinen “cua de vedella de la Noguera amb albercocs a la brasa i festucs” maridat amb vi negre Turons de Vallcorba 2020 de Raimat. Gonzalo Ferreruela de Ferreruela Cuina de la Terra de Lleida ofereix “taco d’api-nap amb galta de senglar i salsa picant” amb el vi negre Gerar 2022 de Vinya els Vilars. Salvador Trabalón del Saroa de Lleida elabora una “galta de vedella de Cal Massot guisada amb xocolata a la pedra i carquinyoli” amb el vi Purgatori 2022 de Família Torres. Jesús Gimena de L’Espurna de Lleida presenta un “melós de vedella amb poma al vi DO Costers del Segre” amb el vi Ónra Negre 2019 de Lagravera. Mario Rojo d’El Parador de Lleida cuina una “napolitana de senglar amb gelat d’avellana i vainilla” amb el vi negre Saó Abrivat 2021 de Mas Blanch i Jové.

Robert Porta d’El Claustre de les Avellanes ofereix “peus de porc farcits de botifarra negra” maridats amb el vi negre K-Tharsis 2022 de Matallonga. Nougaoui El Hassane de la Torretta de Lleida elabora “popets a la siciliana” amb el vi blanc Prat d’Hores 2019 del Celler de Sanui. Gabi Serra del Restaurant del Llac de Cellers presenta un “timbal de xisqueta amb bolets i salsa de vi negre DO Costers del Segre” amb el vi negre Quimal 2021 de Solana Roivert. I Joel Castanyé de La Boscana de Bellvís cuina una “espatlla de cabrit” amb el vi negre Finca Comabarra 2012 de Tomàs Cusiné.

 

Més informació:

Ruta del Vi de Lleida

Tel. 973 26 45 83

https://rutadelvidelleida.cat/