Estiu

Quan es fon la neu, els Pirineus experimenten una transformació singular. Els boscos s’omplen d’essències balsàmiques, els estanys glacials s’emplenen de flors silvestres i reverdeixen les pastures allà on sonen les esquelles del bestiar.

Vet aquí el que ens espera a l’estiu a l’alta muntanya. És l’època per a excursions èpiques, les grans travesses que connecten els circs glacials pel GR11, pujar a algun dels millors cims de Catalunya, superar ports de muntanya de més de 2.000 metres d’altitud o recórrer les valls pirinenques, paradís de l’arquitectura romànica.

Això i molt més és el que trobaràs al Pirineu de Lleida.

T’hi esperem!

L'alta muntanya


L’estiu és la millor època per explorar el Pirineu de Lleida, l’última zona verge del nostre país. El Parc Nacional d'Agüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu i el Parc Natural del Cadí-Moixeró seran els nostres escenaris.

Descansar al costat d’estanys d’origen glacial o entre flora silvestre d’alta muntanya és una experiència inoblidable i a l’abast de la majoria. Per als més esportistes, les petites travesses d’un o uns quants dies pel GR11 i les ascensions als cims pirinencs ens ofereixen sempre una merescuda recompensa. I per als amants de la cultura, les esglésies romàniques per camins amables a les valls seran una cita ineludible.

Llegir més ...

Els 100 milors cims

Lleida disposa de 100 dels 308 pics més emblemàticos de Catalunya, seleccionats per la seva situació, la singularitat dins del paisatge, la bellesa del recorregut per pujar al seu cim i la seva significació històrica i cultural independentment de la seva altitud.

Pujar a aquests cims és un repte del món excursionista català, obert a tots els amants de la muntanya que vulguin descobrir les millors panoràmiques.

Hi ha una muntanya per a tothom. Als Pirineus tens 52 cims superiors als 2.500 metres d’altitud entre els quals destaca la muntanya més alta de Catalunya, la Pica d’Estats, amb 3.144 m.

T’animes a pujar als nostres cims?

Llegir més ...

Festivals de senderisme

8 festivals, amb activitats de senderisme per a tots els públics i un programa complementari d’activitats, tallers, fires i concerts com també marxes de muntanya, és el que els participants en la 4a edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus de Lleida podran trobar entre maig i octubre del 2019.

Per tal de descobrir els Pirineus, 8 valls organitzen un programa d’activitats de senderisme i, sota el guiatge d’un especialista local, ofereixen conèixer les particularitats de cadascuna de les valls, la natura, la geologia, la cultura, la gastronomia i l’excepcionalitatde cadascun d’aquests indrets.

T’apuntes a caminar i fer amics?

Llegir més ...

A la muntanya amb seguretat!

La muntanya pirinenca és un entorn per viure’l i per poder explicar-lo. Abans d’iniciar una excursió informa’t de les característiques del recorregut, de l’esforç que has de fer i de la previsió meteorològica per evitar accidents. Prepara’t bé: emporta’t roba d’abric, bon calçat, aigua, mapa, protecció solar, etc. Si no n’estàs segur, contracta un guia de muntanya.

Informa't en aquest enllaç dels consells de seguretat.

Serveis per a senderistes

Els nostres Pirineus ofereixen serveis professionals especialitzats per als amants de la muntanya.