L’èxit de l’any passat ha fet possible la reedició de la “Ruta del Formatge”, una iniciativa cultural i agroalimentària que s’amplia respecte al 2012. En aquesta segona edició s’organitzen sis visites gratuïtes. La proposta consta d'una visita guiada al Museu-Espai Ermengol, la projecció d'un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i la degustació de productes locals, a més de la descoberta d'una formatgeria del territori.
Cada mes es visitarà una formatgeria artesana de la zona per donar a conèixer el formatge que s’elabora al territori i els seus productors, amb l’objectiu de valoritzar el producte. Avui dia la indústria lletera de l’Alt Urgell, liderada per la Cooperativa Cadí, coexisteix amb el retorn als sistemes tradicionals de producció del formatge.
Les sortides són a les formatgeries Mas d’Eroles d’Adrall (12 de maig), Serrat Gros d’Ossera (16 de juny), Baridà de Bar (14 de juliol), Castell-llebre de Castell-llebre (11 d’agost), l’Oliva d’Oliana (15 de setembre) i La Reula de la Reula (13 d’octubre).
Per participar a les rutes cal apuntar-se prèviament, com a màxim el dia anterior a la sortida, a l’Espai Ermengol (telèfon 973 35 30 57 o info@espaiermengol.cat).
La comarca de l’Alt Urgell ofereix la possibilitat de participar de manera gratuïta en les 45 noves rutes guiades per la zona. Aquestes sortides, que s’allarguen fins al 6 d’abril de 2014, són a peu, amb bicicleta, amb raquetes, en marxa nòrdica, culturals, naturalistes i del formatge.
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Turisme Seu i el Parc del Segre organitzen les sortides, amb la col·laboració habitual de les entitats UEU, CCAU, Tot Nòrdic, Espai Ermengol, Parc Natural de l’Alt Pirineu, Parc Natural del Cadí-Moixeró i GEO. Enguany s’hi incorpora l’AE Nordic Walking-Nordic Esport.
Més informació:
Espai Ermengol
Tel. 973 35 30 57
Web:
www.turismeseu.com
Turisme Seu
Tel. 973 35 15 11
Web:
www.turismeseu.com
Turisme Alt Urgell
Tel. 973 35 31 12
Web: www.ccau.cat