OBRE EL MUSEU DEL CARRO A ANGLESOLA

 

El municipi d’Anglesola, a l’Urgell, coincidint amb la Festa dels Tres Tombs que va tenir lloc el 21 d’abril, ha inaugurat l’Espai del Carro, un centre restaurat que exposa una interessant col·lecció de carros i explica la seva funció i el seu procés de construcció. Amb aquesta infraestructura es vol potenciar el símbol d’identitat de la població i reviure les experiències que van forjar el caràcter dels homes i les dones d’Anglesola.
 

Després de més d’una dècada d’obres de restauració, l’Espai del Carro ha pogut obrir les portes. El centre cultural té gairebé 700 metres quadrats i acull una interessant col·lecció d’una cinquantena de carros, guarniments i carruatges, a més de 2.000 eines agrícoles antigues i estris de la pagesia que permeten conèixer totes les tasques que es desenvolupen al llarg del cicle anual de la pagesia. Pel que fa als carros, se’n troben diferents tipus que s’utilitzaven antigament, com ara el carro de pagès, de trabuc, galera de vela, funerari, tartana, etc., amb l’explicació de la funció a la qual es destinaven i el seu procés de construcció. 

Dins del museu hi ha una sala interactiva on es pot veure la recreació de dos tipus d’oficis antics ja desapareguts –molt arrelats a Anglesola– i íntimament relacionats amb els vehicles i els animals que els menaven, el baster i el carreter. El centre acollirà exposicions temporals dels carros segons l’època de l’any en què s’utilitzaven per desenvolupar les diferents tasques del camp.

El Ministeri de Cultura ha finançat amb 200.000 euros la restauració de l’edifici, que era l’antic Sindicat. Per visitar l’Espai del Carro cal trucar al telèfon 973 30 83 87, de la Societat Sant Antoni Abat d’Anglesola.

Més informació:

Espai del Carro d’Anglesola
Tel. 973 30 83 87
Web: www.anglesola.cat