JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA RIBAGORÇA ROMÀNICA

 

L’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica organitza els caps de setmana del 7 de maig al 13 de juny les Jornades Gastronòmiques Carns Autèntiques de la Ribagorça a diferents restaurants de la Ribagorça catalana i la Ribagorza aragonesa per promocionar la vedella, el xai i el cabrit. A més, fins al 19 de juny es pot gaudir del Ral·li Gastronòmic del Pallars Sobirà i del 15 d’abril al 15 de maig, de les Jornades Gastronòmiques de Primavera, que organitza l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà.
 

Un total de 22 restaurants de diferents poblacions de la Ribagorça catalana i de la Ribagorza aragonesa oferiran els caps de setmana del 7 de maig fins al 13 de juny menús gastronòmics que tenen com a base plats elaborats amb carn de boví i d’oví cabrú, bestiar típic del territori.

El cap de setmana del 7 i 8 de maig es podrà gaudir de la cuina de la Ribagorça a l’Asador Vasco Sidrería Karpanta, del Pla de l’Ermita; Restaurant Farré d’Avall, de Barruera; Restaurant Las Cumbres, del Pont de Suert, i Restaurant Manantial, de Caldes de Boí. Els dies 14 i 15 de maig les jornades tindran lloc als restaurants Nestuy, d’Aneto; l’Abadia, de Castellars de Malpàs; Casa Peiró, de Cóll, i Montsant, de Vilaller. Els dies 21 i 22 de maig es podran tastar els menús als restaurants Villa Maria, de Llesp; Casa Prades, del Pont de Suert; Casa Custodio, de La Puebla de Roda, i Ca de Graus, de Castanesa.

Les jornades continuaran el cap de setmana del 28 i 29 de maig als restaurants Casa Joanot, d’Iran; Mesón de Roda, de Roda de Isábena, i Condes de Ribagorza, del Pont de Montanyana. El 4 i 5 de juny es podrà gaudir de la carn de la Ribagorça als restaurants El Caliu, de Taüll; Ribera, del Pont de Suert; Hospedería La Catedral, de Roda de Isábena, i Rocamora, d’Arén. Les jornades acabaran el cap de setmana de l’11, 12 i 13 de juny als restaurants Hostal Casa Prades, del Pont de Suert; l’Aüt, d’Erill-la-Vall, i Casa Llarc, del Pont de Montanyana.    

L’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica (ADRR) és una entitat formada per catorze ajuntaments de la Ribagorça catalana i de la Ribagorza aragonesa que té com a objectiu principal contribuir al desenvolupament rural sostenible de la zona compresa pels municipis del Pont de Suert, Vilaller, la Vall de Boí i Tremp (nuclis de la Terreta), a la província de Lleida, i els d’Areny, Bonansa, Isábena, Laspaúles, Montanui, el Pont de Montanyana, Sopeira, Torre la Ribera, Valle de Lierp i Veracruz a la província d’Osca.

Ral·li de La Xicoia
L’Associació Gastronòmica La Xicoia celebra fins al 19 de juny la VIII edició del Ral·li Gastronòmic del Pallars Sobirà, amb la participació de 13 restaurants de la comarca, que oferiran durant els caps de setmana menús gastronòmics, i amb un programa carregat d’activitats. Els visitants podran gaudir de la cuina del Pallars a l’Hotel Castellarnau, Casa Mariano i Restaurant Roya (dies 6, 7 i 8 de maig); Hotel Montaña, Hotel Pessets i Hotel Poldo (13, 14 i 15 de maig); Roch Hotel i Hotel Restaurant Els Puis (20, 21 i 22 de maig); Fonda Farré, Hotel La Morera i Cafè Pessets (27, 28 i 29 de maig), i Restaurant El Celler dels Joglars i Hotel Rei (3, 4 i 5 de juny).

La Xicoia ha programat diverses activitats com un maridatge de plats amb cerveses, un tast de cerveses artesanes, un tast de gintònics o un taller sobre l’ús de les diferents copes segons la beguda. També es desenvoluparan tres sessions de “Cuina a dues mans” a Fonda Farré de Baro, Hotel Pessets de Sort i Hotel Roch d’Altron. El ral·li va començar el 30 d’abril amb el Sopar d’inici del Cavall Pirinenc Català i finalitzarà el 19 de juny amb el Sopar de Cloenda i el lliurament de les Xicoies d’Or als personatges més rellevants del món de la gastronomia del 2010.

D’altra banda, l’Associació de Professionals de l’Àmbit Turístic del Pallars Jussà (APAT Pallars Jussà) organitza del 15 d’abril al 15 de maig les Jornades Gastronòmiques de Primavera, en què els 18 establiments associats oferiran un menú degustació de 6 plats de productes de primavera i herbes. L’associació també s’encarregarà d’elaborar “Degusta el Pallars”, una mostra de cuina en el marc de la Fira de Primavera de Tremp (dies 7 i 8 de maig).

Més informació:

Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica
Tel. 973 69 00 60
Web: www.ribagorzaromanica.com

Associació Gastronòmica La Xicoia
Tel. 669 90 52 66 / 669 90 52 69
Web: www.laxicoia.com

APAT Pallars Jussà
Tel. 973 65 25 45 / 973 65 11 20