CÀMPINGS: BONES PREVISIONS PER A JULIOL I AGOST


Amb els bungalous amb una ocupació altíssima, i una demanda elevada en l’àmbit de l’acampada, el sector confia a salvar la temporada amb uns resultats satisfactoris.


L’increment de reserves registrat en els darrers dies fa preveure una bona ocupació entre mitjan juliol i final d’agost, amb el subsector dels bungalous –l’allotjament estrella aquest estiu–  ja pràcticament sense places lliures. A efectes pràctics, la temporada va donar el tret de sortida en el període comprés entre Sant Joan i el cap de setmana següent, dies en què els càmpings van rebre ja nombrosos visitants. La majoria d’usuaris són de procedència catalana, especialment de Barcelona, tendència que s’espera que es mantindrà la resta de l’estiu.

Sempre, evidentment, d’acord amb l’evolució de la situació sanitària, Marta Cortina, presidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, ratifica que el fet que aquests allotjaments s’identifiquin amb “una opció saludable i tranquil·la, fent vida a l’aire lliure, i amb possibilitat de moltes activitats en plena natura”, és un factor que juga clarament a favor del sector.

Cortina remarca també que els càmpings han fet un esforç important per adaptar les instal·lacions als protocols sanitaris de desinfecció i higiene a fi de donar totes les garanties de seguretat. Aquest esforç ha inclòs la formació dels treballadors, la limitació d’aforaments de zones comunes, la implantació de mesures de distanciament social i la neteja intensiva de tots els espais. “Respectant els eixos que regeixen aquests protocols –higiene, distanciament social i protecció personal (ús de mascaretes)– les vacances en un càmping no tenen per què resultar menys agradables que qualsevol altre any.”

L'Associació de Càmpings de Lleida recorda també que la majoria d’aquests equipaments han sectoritzat i establert franges horàries específiques per tal que els clients puguin gaudir equitativament de totes les activitats i espais del càmping evitant alhora les aglomeracions.

L’entitat està formada per 46 establiments de muntanya i l'interior de la demarcació, situats a les comarques del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l’Aran, l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, la Noguera i el Solsonès.

Segons el darrer Baròmetre Turístic elaborat per Braintrust, i en què s’analitza l'impacte de la Covid-19 en el sector, un dels sectors més beneficiats per la nova conjuntura serà el dels càmpings, ja que centra les preferències de les generacions X (entre 40 i 55 anys) i Millennials (entre 26 i 39 anys). A més, preveu una certa desestacionalització, o allargament de la temporada, per causa de la quasi impossibilitat de sortir de vacances fins a primers de juliol.

La demarcació de Lleida disposa actualment de 62 càmpings i quasi 22.600 places, la majoria dels quals situats al Pirineu i al Prepirineu. Els principals avantatges d’aquest tipus d’allotjaments, ideals per al turisme familiar, són la possibilitat de tenir un contacte directe amb la natura, el que comporta una estada relaxada i saludable en un entorn paisatgístic sovint privilegiat; el fet que constitueixen un marc idoni per a la pràctica d’activitats outdoor; la flexibilitat dels horaris, i els preus relativament econòmics.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat

Associació de Càmpings de Lleida
Tel. 659 49 93 91 (Marta Cortina, presidenta)
Web: https://www.campingsdelleida.com/es/