LES CASES DE TURISME RURAL CONFIEN SALVAR LA TEMPORADA EL JULIOL I L’AGOST


Per les seves característiques especials de privacitat i nombre limitat de places, aquesta opció es configura com una de les preferides pel turista durant aquest estiu.


La Federació de Cases Rurals de Lleida confia salvar la temporada els mesos de juliol i agost, “sempre que la mobilitat entre zones estigui garantida”. Jaume Ramon, president de la Federació de Cases Rurals de Lleida, creu que els clients valoren positivament la privacitat d’aquest tipus d’establiments, que generalment no tenen zones compartides amb altres grups, i que per tant comporten un alt grau d’aïllament i un escàs risc sanitari. No obstant aquest optimisme relatiu, el responsable de la federació afirma que “si enguany superem el 50 % del volum de negoci de l’any passat, ja serà molt”.

Jaume Ramon considera que aquests establiments són ideals per a estades familiars i de grups d’amics “en un ambient còmode i relaxat, ja que és quasi com una segona residència”. El president de l’entitat ha remarcat un fet curiós relacionat amb la conjuntura actual com ho és la demanda d’estades llargues, fins i tot de dos mesos, per part de grups familiars.

A més de la mobilitat, altres factors que influiran en el balanç final de la temporada estiuenca són el nivell de confiança de la població respecte al tema dels viatges i les repercussions econòmiques de la crisi sanitària, factors que segons Jaume Ramon “encara són una incògnita”. Pel que fa al nivell de confiança, la Federació de Cases Rurals considera que és bàsic explicar al client potencial que els establiments de turisme rural estan aplicant totes les mesures possibles de neteja i desinfecció per garantir una estada segura, sense oblidar la formació dels treballadors del sector en tot allò que té a veure amb el tema.

D’altra banda, la federació ha editat uns cartells destinats als usuaris, que ja s’estan col·locant en els establiments associats, en els quals s’enumeren les principals recomanacions per assegurar una estada saludable.

Entre les mesures incloses en el protocol oficial per a allotjaments rurals proposades per l’ICTE figuren la de portar la màscara posada quan arribin els clients; fomentar el pagament amb targeta; evitar compartir bolígrafs; dipositar les claus de les habitacions en un recipient amb desinfectant; evitar fullets turístics d'ús comú; determinar un aforament màxim al menjador (en cases d’ús compartit) que respecti les distàncies de seguretat establint torns si cal, i minimitzar la decoració de l'habitació.

En línies generals, els principals avantatges dels allotjaments rurals són l’aïllament (que afavoreix una estada tranquil·la i relaxada) i el contacte directe amb la natura i l’entorn rural, com també la possibilitat de disposar de serveis (barbacoa, jocs, piscina, etc.) “en exclusiva”. A més, es tracta d’una modalitat que promou una economia sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

La demarcació disposa actualment de 655 residències cases de pagès, repartides entre les 13 comarques lleidatanes. Aquesta xifra representa més d’una quarta part dels establiments registrats a la Direcció General de Turisme de Catalunya.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat

Federació de Cases Rurals de Lleida
Tel. 629 77 08 76 (Jaume Ramon, president de la federació)
Web: https://www.lleidarural.info/es/