PRIMERA EDICIÓ DE LES JORNADES “DE LA TERRA AL PLAT”


Les I Jornades Gastronòmiques “De la Terra al Plat” tindran lloc de l’1 al 27 de novembre amb la participació de 20 restauradors de Lleida i Alcoletge i 10 productors de les Terres de Lleida. La iniciativa té el suport de la Diputació de Lleida i de l’Ajuntament de Lleida.


L'objectiu dels organitzadors és promoure una iniciativa gastronòmica atractiva per als clients de Lleida i per als visitants de la ciutat i posar en valor els productes de proximitat del territori. En aquest sentit, cadascun dels establiments de les Jornades elaboraran plats amb els ingredients dels productors inscrits.

Les Jornades han nascut amb el triple objectiu de promocionar i consolidar el prestigi de la gastronomia lleidatana sota el guiatge d'una vintena de cuiners joves; promocionar els productes de proximitat (carn de conill, carn de vedella, formatges, mel, melmelades, oli d'oliva, safrà, verdura i fruita) i oferir una proposta singular en una època de l'any escassa en ofertes gastronòmiques d'aquest tipus.

La majoria d'elaboracions dels restauradors participants treballaran sobre plats tradicionals combinats amb tocs creatius de cuina d'autor, barrejant productes de la terra amb ingredients exòtics.

En el decurs de la presentació de les Jornades, Gonzalo Ferreruela, del Restaurant Ferreruela, ha dit en representació dels establiments participants que la iniciativa “dóna protagonisme als productes de la terra, que són els que ens permeten fer les nostres creacions” i que “és una bona manera de fer país”.

Per la seva banda Ferran Alemany, propietari de Torrons i Mel Alemany, ha defensat en nom de tots els productors “l’aliança entre aquests darrers i els restaurants, la qual és molt positiva per als uns i els altres”. Alemany ha asseverat que a la demarcació de Lleida “potser no som conscients del potencial que tenim, però és clar que hi ha grans productors, creatius i de qualitat”.

Amb l'objectiu de donar a conèixer les Jornades, s'ha editat una revista promocional amb informació sobre els establiments participants, el plat amb l'ingredient escollit elaborat per cada restaurant i dades sobre els productors implicats.

Els establiments inscrits a les Jornades són Bar Bodega Blasi, Caravista, Chef Moule, Click Menú, El Celler de Lleida 3.0, Ferreruela, La Carbonera, La Casa del Vermut, La Cova de Vidre, La Gilda, La Huerta, L’Hortet, Lamagda Taverna, Nou Casa José, Pastisseria Celeste, Pinot Gastrothèque, Rona Behi, Sheyton, Urgell i Xalet Suís.

Els productors participants són Cafés Batalla, Cal Sargaire, Conill Com Cal, Formatges Camps, Fruita Blanch, Hort de Ca la Cistellera, La Lleteria Les Obagues Talma, Mon Ermitage, Safrà Garí i Torrons i Mel Alemany.

 

Més informació:

Servei de premsa
Tel. 973 22 15 96