EL TAROT SERÀ EL PROTAGONISTA DE L’AQUELARRE DE CERVERA


La 42a edició de l’Aquelarre de Cervera, la festa del foc, la música i les bruixes de les terres de Ponent, tindrà lloc del 30 d’agost a l’1 de setembre amb el tarot com a protagonista i amb la crema de 450 quilos de pólvora.


L’acte central de l’Aquelarre, el dissabte 31 d’agost, es dedicarà al tarot i a tota la seva simbologia relacionada amb la màgia, els ritus, el món oníric i mitològic i la psicoanàlisi. L’espectacle està dissenyat per Alea Teatre i dirigit pel cerverí Albert Parra i comptarà amb cercaviles, el Ball de la Polla, l'Encesa de la Universitat, la Invocació del Mascle Cabró, l’Escorreguda final i el Foqueral.

Entre les entitats cerverines que col·laboren i ajuden a fer de l'Aquelarre un esdeveniment singular hi haurà el Ball de Diables de Cervera Carranquers, que celebrarà 25 anys d’història amb un espectacle renovat i la crema de 450 quilos de pólvora i unes 24.000 carretilles, mentre els diables ballen al ritme de les percussions dels tabalers, en la que és l’única festa de foc amb protocol. La colla estarà acompanyada per la Colla Vella de Diables de Gràcia i el Ball de Diables de Mataró.

Zoo, la Companyia Elèctrica Dharma, Pupil·les i una representació important del talent musical de Ponent com La Terrasseta de Preixens, Koers, Lasta Sanco, Pastorets Rock i Her Majesty protagonitzaran el cartell musical, repartit en sis escenaris. 

La festa s’inicia el divendres 30 d’agost amb una Trobada de Bestiari i un correfoc. D’altra banda, la Fira del Gran Boc s’instal·larà els dies 31 d’agost i 1 de setembre als patis de la Universitat de Cervera, en el que ha esdevingut un dels mercats esotèrics i alternatius més grans i importants del sud d’Europa. El visitant rep consells dels millors professionals de l’esoterisme, el tarot i la quiromància, i hi troba productes naturals, artesanals i tèxtils de proximitat i una àmplia oferta gastronòmica.

A més, tindrà lloc l’Aquelarret, que és la versió infantil de l'Aquelarre de Cervera. Els nens i les nenes participen en una sèrie de tallers i, el dissabte d’Aquelarre, protagonitzen una cercavila pels carrers de la ciutat amb titelles, xanques, elements de foc i instruments de percussió.

Una festa cada cop més consolidada
D'altra banda, els elements tradicionals de la festa del foc i les bruixes van sortir per segon cop de Cervera per actuar durant el Festival Cruïlla de Barcelona 2019, coincidint amb el seu 10è aniversari i responent així a l’èxit assolit l’any passat. Es tracta d’una de les accions de més impacte per tal d’internacionalitzar els valors i la singularitat d’un corpus festiu que ja és tot un símbol de la identitat popular catalana.

L’Aquelarre és un important revulsiu turístic per a la ciutat de Cervera, atès que el seu impacte econòmic és d’1 milió d’euros i el 2018 va rebre uns 30.000 assistents. Cal recordar que enguany Cervera és la Capital de la Cultura Catalana.

Un dels factors clau de l'Aquelarre rau en la col·laboració dels cerverins, organitzats en entitats i associacions, i que es tradueix en una intensa manifestació cultural del teixit associatiu que aplega centenars de voluntaris. Els veïns i les veïnes del municipi dediquen bona part de l’estiu a la preparació de la festa, una singularitat que provoca que aquest esdeveniment sigui tan potent. 

A banda de gaudir de la gran festa de l’Aquelarre, els visitants poden visitar diferents monuments de Cervera com ara la muralla, l’església de Santa Maria i el campanar, la Universitat, el monument de la Generalitat, el Sindicat (obra de Cèsar Martinell), l’edifici de la Paeria, el conjunt arquitectònic de la Companyia de Jesús, l’església romànica de Sant Pere el Gros, l’església de Sant Magí, els edificis del carrer Major, la Casa Museu Duran i Sanpere, l’església de l’antic Convent dels Dominics, el Carreró de les Bruixes i el Museu de Cervera (que inclou l’exposició dedicada a Marc Márquez).

 

Més informació:

Aquelarre i Fira del Gran Boc
Tel. 973 53 00 25
Web: www.aquelarre.cat