LA VALL DE BOÍ ACULL UN BUFF MOUNTAIN FESTIVAL PLE D’ATRACTIUS


La Vall de Boí, a l’Alta Ribagorça, acollirà del 12 al 14 de juliol el Buff Mountain Festival, un cap de setmana en plena natura pensat per gaudir d’activitats de tot tipus en família o amb els amics. El festival inclou curses de muntanya, mountain bike, marxa nòrdica, escalada, concerts, activitats infantils, foodtrucks, una Zona Expo i altres activitats d’esport i lleure.


La part competitiva té un pes important i començarà el 13 de juliol amb el Memorial Joan Rojas, de 65 km, i la cursa de 26 km. La prova de 42 km, pertanyent a les Migu Run Skyrunner World Series, amb categoria Super Sky i puntuació doble, i la prova de 12 km, es correran el 14 de juliol.

Aquest mateix dia es durà a terme la quarta prova de la Scott Marathon Cup BTT, una cursa que posa a l’abast dels bikers els magnífics recorreguts d'alta muntanya, amb dues distàncies obertes per als ciclistes PRO i OPEN, que hauran de triar entre 56 km i 2.200 m+ o 35 km i 1.600 m+. La més potent suposarà un veritable repte per als ciclistes, amb un espectacular traçat d'alta muntanya, on els participants podran arribar als 2.250 metres d'altitud. Una cursa amb una ascensió de més de 1.000 metres de desnivell des del cor de la vall fins als cims de l'estació de Boí Taüll.

L’esdeveniment acollirà també activitats d'aventura pensades per a tots els públics com són descens de barrancs, ràfting, parapent, vies ferrades, marxa nòrdica o un taller d'orientació. D’altra banda, els més petits tindran a l’abast atractives activitats gràcies al Campus Natura i la Miniskyrace. Alhora, els participants podran gaudir de la tranquil·litat de la vall amb classes de ioga.

El programa d'activitats previstes al festival inclou igualment concerts o la projecció de pel·lícules relacionades amb la muntanya (The Rider & the Wolf i Déjame vivir de Kilian Jornet).

Els organitzadors preveuen enguany assolir els 4.000 participants i els 15.000 visitants en el que és considerat el festival de muntanya més important de la Península.

El festival ofereix al visitant l’oportunitat per combinar esport i cultura, gràcies a la possibilitat de gaudir en un marc paisatgístic inigualable de llocs de gran interès com el conjunt romànic de la Vall de Boí, format per 9 esglésies declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, o el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, un referent en la protecció i la conservació del patrimoni natural i cultural dels Pirineus.

 

Més informació:

Buff Mountain Festival
Tel. 93 808 80 12
http://buffmountainfestival.com

Premsa: press.run@ocisport.net