EL PATRONAT DE TURISME DE LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA CONVOCA EL 31è PREMI TURÍSTIC “PICA D’ESTATS” DE PREMSA, RÀDIO, TV I INTERNET


El guardó mantindrà les 8 categories i els 45.000 € de l’edició anterior distribuïts en un premi especial de 10.000 € al millor treball escollit pel jurat entre els 8 reportatges guanyadors en les diferents categories i altres 7 premis de 5.000 euros cadascun.


Les 8 categories del certamen són les següents: premsa escrita d’informació general, premsa especialitzada en viatges i turisme, ràdio, televisió, premsa internacional (al millor treball publicat o emès a l’estranger), reportatge fotogràfic, internet (portals informatius multimèdia) i, finalment, un altre destinat al millor treball dels mitjans de comunicació locals de les Terres de Lleida.

D’altra banda, el premi especial dotat amb 10.000 € per al millor reportatge escollit pel jurat es va introduir com a novetat amb motiu de la 30a edició del guardó i ara s’ha mantingut de cara a la nova convocatòria com un estímul més per als participants.

El certamen va adreçat a aquells professionals de la informació i la comunicació de qualsevol país del món que han publicat o emès treballs periodístics sobre qualsevol àmbit turístic de les comarques de Lleida.

En aquesta nova convocatòria, poden optar al premi tots els treballs periodístics que tractin sobre qualsevol dels atractius turístics de les Terres de Lleida, publicats o emesos en qualsevol idioma entre el 19 d’octubre de 2018 i el 19 d’octubre de 2019. El període d’inscripció restarà obert des del 19 d’octubre fins al 19 de novembre de 2019, ambdós inclosos.

La inscripció es podrà fer a partir del 19 d’octubre de 2019 ja sigui via correu ordinari o bé mitjançant el web www.aralleida.cat/pica. Per tal de formalitzar-la, l’autor o autors (o qualsevol persona o entitat que n'acrediti el consentiment) hauran de lliurar els treballs al Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida (rambla de Ferran, 18, 3r, 25007 Lleida). I també via on-line a l’adreça www.aralleida.cat/pica.

Un mateix autor o autors només hi podran presentar un màxim de tres treballs per categoria, prioritzant aquella que es consideri que reflecteix amb més fidelitat el llenguatge del mitjà, a excepció dels treballs de fotografia, amb què podran optar en dues categories.

El jurat, format per professionals amb una trajectòria reconeguda dins del món de la comunicació, es reunirà a la ciutat de Lleida el febrer de 2020.

Després de trenta edicions, el Premi “Pica d’Estats” s’ha convertit en un referent del periodisme turístic d’àmbit estatal i internacional, tant per l’alt nombre de treballs que s’hi presenten com per la qualitat dels seus reportatges i pel prestigi dels membres del jurat, a més del rigor i el compromís del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que històricament hi participa exercint la presidència del jurat.

Fins avui, el Premi “Pica d’Estats” ha registrat 4.697 treballs periodístics, corresponents a més de 450 mitjans de comunicació d’arreu. En aquestes 30 edicions el guardó ha premiat reportatges d’uns 250 periodistes diferents.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.com