PROJECTE “APADRINA UNA OVELLA XISQUETA”


“Apadrina una ovella Xisqueta” és un projecte col·laboratiu entre els pastors i les pastores de la vall d’Àssua, l’associació Obrador Xisqueta i la Guerrilla del Ganxet de Barcelona, que neix amb l’objectiu d’apropar la població als entorns rurals del Pallars Sobirà, col·laborar amb el manteniment anual d’una ovella adulta (alimentació i tractaments veterinaris) i donar suport a l’associació Obrador Xisqueta.


Després d’un mes del llançament del projecte “Apadrina una ovella Xisqueta”, 15 ovelles de l’Alt Pirineu ja tenen padrins i padrines (un total de 80 persones). El programa continua creixent, i gràcies a la col·laboració de moltes persones avui es pot dir que s’ha ampliat el ramat i ja hi ha ovelles noves que esperen ser apadrinades.

Per dur a terme els apadrinaments, cal entrar al web https://apadrina.xisqueta.cat/, on cada padrí o padrina pot col·laborar amb la quantitat que més li convingui, amb aportacions tan diverses com 10, 25, 45, 70 o 100 euros. Tots ells rebran a casa un cròtal identificatiu, una fitxa i unes fotos de l’animal apadrinat. A més, podran anar a conèixer la seva ovella. Obrador Xisqueta organitzarà dues trobades l’any en què els padrins i les padrines podran jugar a buscar el seu animal dins del ramat, parlar amb el pastor o la pastora que el cuida i conèixer l’entorn on viu.

L'ovella Xisqueta és una raça autòctona catalana declarada de protecció especial. Fa 10 anys, l'associació Obrador Xisqueta va néixer amb la voluntat de pagar un preu just per la llana, mentre difonia l’ofici de pastor i pastora i promovia l'artesania. Ara fa un pas més i facilita l'apadrinament d'ovelles, una iniciativa de la Guerrilla del Ganxet.

Amb l’apadrinament, a més de col·laborar en el manteniment d’una ovella adulta (alimentació i tractaments veterinaris), es dóna suport financer a l'associació Obrador Xisqueta perquè continuï la seva tasca de divulgació d’aquesta raça per mitjà de la producció tèxtil, els tallers per donar a conèixer la llana i les tècniques per treballar-la, a més de les “Vivències Xisqueta”, que apropen el públic a l’art de la xolla o a les pastures de muntanya. 

Més informació:

Associació Obrador Xisqueta
Tel. 973 62 09 77 / 671 64 93 62
Web: https://apadrina.xisqueta.cat / www.xisqueta.cat