LA PASSIÓ DE CERVERA ES RENOVA AMB DUES ESCENOGRAFIES NOVES


Les representacions del drama sacre “Crist, Misteri de Passió” al Gran Teatre de la Passió de Cervera han estrenat la temporada amb dues escenografies noves. La més notable és la que dóna inici a l’obra, el baptisme de Crist, mentre que l’altra és l’elecció dels apòstols a la platja. A més, enguany s’ha incorporat un pack turístic de cap de setmana.


El baptisme de Crist és una escenografia corpòria que ha dissenyat l’artista d’Hostafrancs Enric Porta, en què es representa aquest sacrament d’una manera sòbria, en què Crist és un més entre els que en aquella jornada va batejar Joan Baptista al riu Jordà. El quadre següent, en el qual Jesús camina sobre les aigües, va precedit per l’elecció dels apòstols a la platja, l’altra novetat.

En la nova temporada, es pot observar en escena un nou ball en el quadre d’Herodes, nous animals vius que entren en escena, cant coral en directe, música de percussió en directe i cant vocal en diferents quadres a càrrec de dues mezzosopranos. A més, s’inclouen nous actors en papers importants com el de Maria Magdalena i cada vegada hi ha una presència més gran d’actors de localitats veïnes, com ara Tàrrega o Guissona. En total, la Passió aplega unes 250 persones en escena.

Amb aquests canvis, es treu solemnitat a les escenes bíbliques, la representació es fa més espectacular i assequible a l’espectador que busca entreteniment a través de la història i es genera una agilitat més gran a l’obra, atès que la funció es redueix uns tres minuts.

La representació en llengua catalana de la Passió de Cervera a l’abril tindrà lloc els dies 7 (de les 10 a les 14 h) i 13, 19 i 27 (de les 16 a les 20 h). Hi ha un descans de 25 minuts. Les representacions ja van tenir lloc els dies 24 i 31 de març.

Packs turístics
Per viure la Passió i Cervera, es proposa el pack turístic “Cervera Passió 2019”, que inclou el dinar i una visita turística a la capital de la Segarra (la muralla, els exteriors de la Universitat i el casc antic). A més, el dia 19 d’abril es pot adquirir el pack especial de visita a l’espai expositiu Marc Márquez, al Mercat de la Passió o al campanar de Cervera.

Com a gran novetat, s’ha incorporat als tradicionals packs turístics un de nou, “Escapada cap de setmana de Passió 2019” (els dies 13 i 14 o 27 i 28 d’abril). L’oferta inclou la visita a la Universitat de Cervera, el dinar, la representació de la Passió, el sopar i l’allotjament. I el diumenge, l’esmorzar i la visita a la casa museu de Cervera Duran i Santpere.

La Passió de Cervera, Patrimoni Immaterial de Catalunya i Andorra, es remunta a l’any 1477 i és la més antiga d’Europa. L’any 1969 es va declarar d’interès públic. L’obra original medieval s’escenificarà el 6 d’abril a la parròquia de Santa Maria. L’objectiu és que aquesta temporada la Passió arribi a aplegar els 3.000 espectadors de l’edició anterior.

Capital de la Cultura Catalana
Enguany, Cervera és la Capital de la Cultura Catalana gràcies al desplegament d’un programa d’activitats, format per prop de 200 accions interdisciplinàries repartides en més de 25 escenaris i amb la participació de més de 260 artistes i creadors, que té per objectiu posar en relleu la riquesa cultural de la capital de la Segarra i el seu territori. De la programació d’actes a l’abril, cal destacar la Passió Medieval (dia 6), el Concert de la Trobada de Guitarres de Ponent (dia 6), la Representació de la Passió de Cervera (dies 7, 13, 19 i 27), el Festival de Pasqua (de l’11 al 21), la Setmana Cultural de Sant Jordi (del 23 al 28) i la I Jornada sobre Ciències Socials i Humanes a la Segarra Històrica (dia 27).

Més informació:

La Passió de Cervera
Tel. 973 53 26 61 / 608 78 10 12
Web: www.lapassiodecervera.com