EL TREN DELS LLACS ARRENCA DE NOU


El dia 20 d’abril s’inicia l’onzena temporada del Tren dels Llacs, un recorregut turístic i paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur que discorre per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà tot travessant congostos, embassaments i els bells paratges del Montsec.


La Generalitat de Catalunya, titular de la línia, ha programat una campanya de més de 5 mesos que començarà el 20 d’abril i finalitzarà el 2 de novembre amb un total de 20 viatges. El recorregut entre Lleida i la Pobla de Segur té una durada de quasi 2 hores i, entre d’altres punts d’interès, passa pels embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni, voreja el riu Noguera Pallaresa i travessa els espectaculars congostos de Terradets i Collegats. L’itinerari, de 89 km en total, combina plana i muntanya i inclou 17 estacions, 41 túnels i 31 ponts.

El Tren dels Llacs és un servei orientat bàsicament al turisme familiar, d’una banda, i als amants del ferrocarril i de la natura, de l’altra, consistent en un recorregut amb un tren de cinc vagons de passatgers, a més de la cafeteria, que combina un paisatge singular amb múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques. El tren surt de l’estació de Lleida-Pirineus a les 10.40 hores i arriba a la Pobla de Segur a les 12.35 hores, i torna a les 17 hores per arribar a Lleida-Pirineus a les 19 h.

A les 26 circulacions habituals amb el tren històric se n’han de sumar una més al juliol i tres més a l’agost, que es faran amb les unitats d’última generació del tren panoràmic de la línia i que permeten fer el trajecte amb la màxima comoditat pel que fa a la temperatura i mantenir el caràcter turístic amb el tradicional pack de benvinguda, com també la resta d’elements que formen el viatge singular amb el Tren dels Llacs.

El viatge amb el Tren dels Llacs inclou un pack de benvinguda format per diferents productes gastronòmics del territori, a més de l’actuació d’un grup d’animació durant el trajecte d’anada, i a la tornada s’ofereix un tast de coca de recapte a l’estació de Balaguer.

Els viatgers que presentin el bitllet del Tren dels Llacs poden optar per fer el retorn el dissabte en la darrera circulació de tren de línia regular o el diumenge següent en qualsevol circulació del tren convencional, la qual cosa permet allargar l’estada abans de tornar a Lleida. A més, els visitants poden adquirir paquets turístics (visites guiades, tastos de productes locals, etc.) vinculats als principals recursos turístics del territori i hi haurà parades facultatives a Cellers i a Tremp, on es podran desenvolupar activitats lúdiques.

Visites guiades a diverses destinacions
Les persones interessades poden reservar una visita guiada a diferents llocs de la Pobla de Segur per mitjà de l'Oficina Municipal de Turisme trucant al telèfon 973 68 02 57 (informació al web www.lapobladesegur.cat). També hi ha l’opció de gaudir d'una visita guiada a Salàs de Pallars trucant al telèfon municipal 973 67 62 66 (informació al web http://salas.ddl.net).

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida impulsen aquest servei del tren turístic des del 2009, que recorre la línia històrica d’FGC de Lleida-la Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820 construïdes l’any 1968 i conegudes també com “ie-iés”. La resta del comboi està format per cinc cotxes d’època de la sèrie 6000.

Cal recordar que l’any 2018 el Tren dels Llacs va rebre 7.161 viatgers en un total de 28 circulacions. 

Més informació:

Oficina d’Informació Turística de la Pobla de Segur
Tel. 973 68 02 57
Web: www.pobladesegur.cat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Tel. 93 205 15 15 / 93 366 45 53
Web: www.trendelsllacs.cat

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat