RECTA FINAL DE LA TEMPORADA D’ESQUÍ AL PIRINEU DE LLEIDA


La temporada d’esquí al Pirineu de Lleida afronta la recta final. Les estacions de Baqueira Beret, Boí Taüll i Port Ainé tenen previst romandre obertes fins al 22 d’abril i a hores d’ara disposen d’unes bones condicions per a la pràctica de l’esport blanc. D’altra banda, l’11 d’abril es farà la presentació oficial de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2019 a la demarcació de Lleida.


Les precipitacions de primers de març van renovar la capa de neu després del període d’anticicló i altes temperatures del mes de febrer. A més, la primavera va arribar amb fred i una nova nevada de fins a 15 centímetres a les cotes altes de Baqueira Beret. Les baixes temperatures van permetre a la majoria dels complexos d’esquí fabricar neu i deixar les instal·lacions en condicions òptimes per afrontar la resta de la campanya i amb unes bones perspectives pel que fa a l’ocupació de cara a les properes vacances de Setmana Santa. És el cas de Baqueira Beret, a la Val d’Aran; Boí Taüll, a l’Alta Ribagorça, i Port Ainé, al Pallars Sobirà.

A hores d’ara, continuen oberts els complexos de Baqueira Beret, que té de 95 a 185 cm de neu; Boí Taüll, de 70 a 90 cm, i Port Ainé, de 60 a 120 cm.

De la seva banda, l’estació de Port del Comte, al Solsonès, va donar per acabada la campanya el 16 de març per la falta de neu, i les d’Espot Esquí i Tavascan van tancar portes el 31 de març. Tavascan continuarà oferint recorreguts amb raquetes de neu i els esquiadors que tinguin el forfet de temporada d’Espot podran continuar gaudint de l’esquí a les pistes de Port Ainé.

Pel que fa a les estacions d’esquí de fons, ja han finalitzat la temporada. En el cas de l’estació d’esquí de Tuixent-la Vansa, ha acabat la seva campanya després d’haver tingut les seves instal·lacions obertes durant 144 dies i haver comptabilitzat 25.000 visites, xifra rècord d’assistència després dels 22.000 de la temporada passada.

Ara, amb l’arribada de la primavera i el canvi horari, els esquiadors i els amants de la muntanya podran gaudir de les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida amb més hores de sol i més opcions per practicar una àmplia oferta d’activitats ludicoesportives i d’après-ski a l’aire lliure destinades a satisfer les necessitats de tots els públics i de totes les edats, tot gaudint d'uns paratges de somni.

D’altra banda, part de la temporada d’esquí coincideix amb les primeres setmanes de la campanya de ràfting al riu Noguera Pallaresa, que es desenvolupa del 15 de març a mitjan octubre. Cal dir, a més, que la Diputació de Lleida farà la presentació oficial de la temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2019 a la demarcació de Lleida el pròxim 11 d’abril al Pallars Sobirà.

Les comarques de Lleida són líders a l’Estat espanyol pel que fa a les activitats d'aigua, de terra i d'aire. El ràfting continuarà essent el rei dels esports aquàtics, junt amb el descens de barrancs, les piragües, el caiac i l'hidrospeed. La seva pràctica estarà molt vinculada aquests dies amb les condicions meteorològiques. Altres activitats que tenen una forta demanda són les relacionades amb les propostes de BTT, hípica, senderisme i trekking, com també les disciplines aèries com ara el parapent i el globus, entre d'altres.

Previsió d’una ocupació alta durant els dies festius de la Setmana Santa
Les zones turístiques de les comarques lleidatanes tindran una bona ocupació turística des del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin, per Setmana Santa i en percentatges inferiors del 13 al 17 d’abril.

Durant els 10 dies que van del dissabte 13 d’abril al dilluns de Pasqua, 22 d’abril, els turistes podran gaudir dels darrers dies de la temporada d'esquí a les estacions del Pirineu lleidatà que finalitza el dia 22 d’abril, com també de l'inici de la nova campanya d'esports d'aventura i turisme actiu coincidint amb l'arribada de la primavera. El turisme rural, de natura i cultural i la gastronomia són altres punts d'atracció per als visitants en aquest període de vacances.

L’oferta d’allotjament per a aquestes dates estarà al voltant de les 60.000 places entre hotels, càmpings, cases de pagès, albergs, refugis, apartaments turístics i habitatges d’ús turístic i un nombre indeterminat de segones residències, les quals també es preveu que tindran aquests dies un bon nivell d’ocupació, principalment les del Pirineu, la qual cosa influirà en el consum, en l’increment de la despesa a les zones turístiques i en la contractació de serveis de turisme actiu, esquí i activitats diverses al conjunt de la demarcació de Lleida.

La climatologia tindrà un paper determinant en aquestes dates pel que fa a les activitats que practicaran els turistes a les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida durant la Setmana Santa. L’esquí i les activitats vinculades amb la neu i les diferents activitats de natura i d’aigua seran el principal pol d’atracció.

 

Més informació:

Baqueira Beret (la Val d’Aran)              973 63 90 00                                 www.baqueira.es
Boí Taüll (l’Alta Ribagorça)                   973 69 62 64                                 www.boitaullresort.com 
Espot Esquí (el Pallars Sobirà)             973 62 40 58                                 www.espotesqui.cat  
Port Ainé (el Pallars Sobirà)                  973 62 11 99                                www.portaine.cat  
Port del Comte (el Solsonès)                973 49 23 01                                 www.portdelcomte.net
Tavascan (el Pallars Sobirà)                973 62 30 89 / 665 67 01 93       www.tavascan.net
Aransa (la Cerdanya)                            973 29 30 51                                www.aransaesqui.cat
Lles de Cerdanya (la Cerdanya)           973 29 31 00                                 www.lles.net
Sant Joan de l’Erm (l’Alt Urgell)            973 29 80 15                               www.santjoandelerm.com
Tuixent-la Vansa (l’Alt Urgell)               973 37 00 30                                www.tuixent-lavansa.com
Virós-Vallferrera (el Pallars Sobirà)       973 62 44 05                                http://alins.ddl.net
Tot Nòrdic                                             973 35 15 11 / 647 93 21 44        www.totnordic.com
Patronat de Turisme                              973 24 54 08                                www.aralleida.cat