L’ASSOCIACIÓ MARQUES DE PASTOR OPTA ALS PRESTIGIOSOS PREMIS WTM WORLD RESPONSIBLE TOURISM D’ENGUANY


L’entitat que gestiona la ruta d’El Cinquè Llac és un dels finalistes dels que són considerats uns dels guardons internacionals més importants de turisme responsable i sostenible.


L’Associació Marques de Pastor, entitat que gestiona la ruta d’El Cinquè Llac, és una de les 18 finalistes als premis WTM World Responsible Tourism corresponents a l’any 2018. Aquests premis, un dels guardons internacionals més importants de turisme responsable i sostenible, s’atorgaran a Londres el proper 7 de novembre.

La nominació inclou des de multinacionals d'empreses de viatges, destinacions i ONG, fins a una sola casa familiar, amb projectes procedents de tot el món, des de Sri Lanka i l'Índia fins a Espanya, Sud-àfrica, el Regne Unit i els EUA. Alguns treballen a nivell mundial, mentre que d'altres estan compromesos amb la regió local on se situen i tots comparteixen el compromís de desenvolupar el turisme amb la màxima responsabilitat possible.

El Cinquè Llac és una travessa circular de 5 dies de mitja muntanya als Pirineus, amb inici i arribada a la Pobla de Segur, que transcorre pels Pallars i l’Alta Ribagorça, als peus del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Durant més de 100 km es descobreix una de les zones del Pirineu més desconegudes i alhora més sorprenents, com ara el pla de Corts, la vall Fosca i la vall de Manyanet, i, alhora, el llac de Montcortès, El Cinquè Llac.

Pensat per a tot tipus d’aficionats, es tracta d’un itinerari senyalitzat dividit en 5 etapes: la Geganta Adormida, l’Aquelarre de Serraspina, el Pont del Diable, la Casa Encantada i l’Estany de Montcortès. Un dels principals valors de la ruta és que la major part del recorregut es fa per camins de ferradura i corriols de muntanya (62%), alguns recuperats per a l’ocasió i d’altres ja marcats pels respectius consells comarcals. En cada etapa trobem també trams per pista (26%) i carretera (12%).

El 7 de novembre s’atorgaran a la capital britànica els guanyadors de l’Or i la Plata en les cinc categories del premi: el millor en comunicar un turisme responsable, el millor per a les condicions d'ocupació, el millor per als beneficis econòmics locals, el millor per a la vida rural i, finalment, el millor per la gestió de l'èxit.

La Val d’Aran, a la xarxa de destinacions turístiques intel·ligents

D’altra banda, la Val d’Aran ha entrat a formar part de les destinacions turístiques catalanes que formen part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents Aquesta xarxa compta amb zones que s’inclouen dins d’un nou model turístic que uneix conceptes com la sostenibilitat, l’accessibilitat, la governança público-privada, la innovació i la tecnològica per fer front als reptes turístics del present, que permetrà conèixer quines són les fortaleses d’aquestes destinacions, crear sinergies entre elles, i treballar amb un enfocament de cohesió territorial i d’integració de les destinacions utilitzant les noves tecnologies. Aquest projecte s’emmarca dins del Pla Nacional i Integral de Turisme.

Cal recordar que la Val d’Aran compta amb la certificació Biosphere, Smart Destination, i el segell de destinació de turisme familiar i treballa en el reconeixement de paisatge cultural agropastoral per part de la Unesco, dins el projecte de la candidatura de la Val d’Aran com a Patrimoni de la Humanitat.

Més informació:

Marques de Pastor
https://www.elcinquellac.com/projecte/marques-de-pastor/
Tel. 973 66 17 87

Conselh Generau d’Aran
www.conselharan.org
Tel. 973 64 18 01