LA FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE LLEIDA COMPLEIX 40 ANYS


La Federació d’Hostaleria de Lleida compleix 40 anys convertida en una de les més prestigioses en l’àmbit estatal. L’acte de commemoració d’aquesta efemèride va tenir lloc a La Boscana de Bellvís, amb la participació de més de 200 empresaris i la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.


Més de 200 hostalers, autoritats polítiques i representants del sector turístic van gaudir de la celebració del 40è aniversari de la Federació d’Hostaleria de Lleida, en un acte que es va celebrar al restaurant La Boscana de Bellvís amb la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

El president va lliurar les insígnies en reconeixement de la seva tasca als expresidents d’Hostaleria de Lleida Jaume Marimon, Juan Antonio Serrano i Josep Maria Rubio i als expresidents de l’Associació de Càmpings de Lleida Josep Isern, Tomàs Sentenach i Josep Maria Mercadé. També hi va haver un reconeixement als establiments que tenen una antiguitat de més de 25 anys.

La jornada va incloure una xerrada de l’economista i catedràtic d’Economia de la Universitat de Columbia, Xavier Sala-i-Martín, amb el títol d’“El futur del turisme i com vèncer els seus principals reptes”. 

L’octubre del 1978 es va crear la Federació d’Hostaleria de Lleida amb poc més de 150 socis i dividida entre hotelers i restauradors. L’any 1987 es va decidir unificar les dues branques de l’entitat en una de sola. Quaranta anys després s’ha convertit en una de les entitats més prestigioses del sector hostaler estatal, tant per la seva innovació com pel seu creixement.

Durant aquests 40 anys, la Federació d’Hostaleria de Lleida ha dut a terme una gran tasca de promoció de l’hostaleria de cara a la ciutadania creant, participant i promovent tot un seguit d’iniciatives que són prou conegudes pel públic. Destaquen el Concurs de Joves Cuiners Àngel Moncusí, Porcpassió, Anem de Tapes, TastA la fresca i les que s’organitzen amb motiu de la Festa Major de Lleida. A més, es va construir l’Escola d’Hostaleria a la Caparrella, a Lleida.

De cara al futur, el secretari general de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, apunta que els reptes més immediats de l’entitat són la innovació tecnològica per fer més atractiu el sector i incorporar professionals nous, la formació de futurs hotelers i la defensa dels interessos del territori allà on faci falta. Per tal de millorar la competitivitat del sector, Solsona demana una millora de les infraestructures viàries, de telecomunicacions o l’ampliació de radars meteorològics i es queixa de l’excés de normativa i del grau d’exigència als hostalers, ja que la majoria són petites empreses situades a poblacions petites. Finalment, Solsona reclama una millor promoció del turisme d’interior.

Entre les noves activitats dutes a terme enguany per la federació destaca la nova app guia gastronòmica de Lleida (www.gastronomiadelleida.com), que té el suport de la Diputació de Lleida.

La Federació d’Hostaleria de Lleida, que aplega més de 700 associats, engloba el Grèmi d’Ostalaria dera Val d’Aran, l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell i l’Associació de Càmpings de Lleida.

 

Més informació:

Federació d’Hostaleria de Lleida
Tel. 973 24 88 58
Web: www.hostaler.org