CASTELL DEL REMEI ACULL LA GRAN NIT DE L’ENOTURISME


El reputat celler lleidatà esdevindrà avui dia 5 de juliol el punt de trobada del sector enoturístic en una gran gala en el decurs de la qual es lliuraran els Premis d’Enoturisme de Catalunya.


El celler Castell del Remei, situat a la comarca de la Noguera, serà el marc de la 4a edició de la Nit de l’Enoturisme de Catalunya, trobada que inclourà el lliurament dels Premis d’Enoturisme de Catalunya i un sopar posterior. L’objectiu d’aquests guardons és reconèixer les millors iniciatives enoturístiques del país i promoure que les empreses vetllin per la qualitat, la sostenibilitat i l’especialització del seu producte, incentivar-les a la millora i a la innovació contínua de les seves propostes.

La gala serà presidida per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón. A l’acte també hi assistiran —entre altres autoritats— el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director general de Turisme, Octavi Bono, el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa, el vicepresident tercer de la Diputació, Gerard Sabarich i el director del Patronat de Turisme, Juli Alegre.

Els guardonats d’aquesta quarta edició són Abadal (DO Pla de Bages), en la categoria de “Cellers”; La Cuina de l’Empordanet (DO Empordà) en la categoria d’“Allotjaments i restauració”, i Sapienstravel-Viemocions, en la categoria d’“Experiències i innovació”.

Els Premis d'Enoturisme de Catalunya (en les categories de “Cellers”, “Allotjament i restauració” i “Experiència i innovació”) són fruit de la iniciativa conjunta dels membres de la Taula d'Enoturisme de Catalunya, engegada en el marc del programa de promoció Enoturisme Catalunya amb què, des de fa quatre anys i amb el suport dels diferents patronats de turisme i dels sectors implicats, la Generalitat dóna suport a la promoció i la comercialització de l’oferta turística catalana vinculada al món del vi.

Participen en el programa Enoturisme Catalunya la Direcció General de Turisme, l’Agència Catalana de Turisme, les quatre diputacions, Turisme de Barcelona, l'INCAVI, les denominacions d’origen i les empreses, els cellers i els professionals destacats del sector.

L’objectiu del programa és posicionar Catalunya com a destinació de referència en enoturisme a escala mundial (aconseguir que, el 2020, Catalunya sigui considerada una de les 5 millors destinacions enoturístiques en l’àmbit mundial), la qual cosa converteixi l’enoturisme en un pilar de la imatge turística de Catalunya, per mitjà de la millora de l’oferta, la promoció específica i el treball en xarxa entre la administració pública i el sector privat.

Cellers Torres farà vi a Lleida
D’altra banda, Cellers Torres ha enllestit la construcció d’un celler a Lleida, a la seva finca de l’Aranyó (les Garrigues), batejat amb el nom de Purgatori, per elaborar el vi homònim, l’únic dels seus vins emparat sota la DO Costers del Segre. La producció començarà amb la verema d’enguany. Es tracta d’un vi de perfil mediterrani elaborat amb les varietats garnatxa, carinyena i syrah que provenen de vinya pròpia.

El celler està situat a l’històric Mas de l’Aranyó, del s. XVIII i propietat de la família Torres des del 1999. El projecte preveu també l’enjardinament del pati exterior i la rehabilitació dels edificis històrics, que es destinaran a la producció d’oli i a enoturisme. El celler s’ha construït seguint criteris d’eficiència energètica i integrat en l’entorn paisatgístic de les Garrigues. Com a curiositat, el nou celler estarà connectat amb l’antic celler que utilitzava antigament una comunitat de monjos de Montserrat al segle XVIII per elaborar vi.

La firma va adquirir també al municipi de Juneda una finca de 870 hectàrees, 200 de les quals dedicades a la vinya. El projecte ha tingut una inversió de més de 3,8 milions d’euros.

La Boscana acull el concurs del Millor Sommelier
El reputat restaurant La Boscana de Bellvís (el Pla d’Urgell), reconegut amb una estrella Michelin, va acollir el 25 de juny el concurs del Millor Sommelier de Catalunya 2018, títol que es va endur Ferran Vila, del restaurat La Banyeta de Banyoles. El concurs, organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers, va aplegar 14 aspirants, 3 dones i 11 homes.

Promoció de l’enoturisme a Lleida
A la demarcació de Lleida l’enoturisme és un sector que ha experimentat un creixement imparable en la darrera dècada, amb el naixement de nous cellers i iniciatives com la Ruta del Vi, que es configura com una associació destinada a estructurar i promocionar una experiència turística que convida a compaginar la visita a cellers de la DO Costers del Segre i altres activitats de lleure i culturals amb degustacions gastronòmiques a diversos restaurants de Lleida i pernoctacions en allotjaments (hotels i cases rurals) de la demarcació situats dins de les diferents subzones de la denominació. Actualment disposa de 43 cellers, a més de 70 empreses entre restaurants, hotels i empreses d’activitats turístiques.

La Diputació de Lleida i la DO Costers del Segre van signar el proppassat 25 de juny un conveni de col·laboració destinat a la promoció de l’enoturisme a les Terres de Lleida mitjançant un seguit d’actuacions que es desenvoluparan al llarg d’aquest any 2018. Per a la materialització de totes aquestes actuacions, la Diputació de Lleida destinarà un total de 40.000 euros per a l’exercici 2018.

Precisament, la DO Costers del Segre ha presentat recentment la seva nova imatge, renovada després de 18 anys, i que simbolitza la riquesa de la diversitat d’un territori en el qual conviuen vins de 7 paisatges diferents, amb un origen comú: sòls pobres i un clima continental amb influència mediterrània.

Constituïda l’any 1986, la DO Costers del Segre té una superfície de vinya de 4.000 hectàrees i 37 cellers que elaboren 250 referències diferents i que estan distribuïts en set subzones: Artesa de Segre, Urgell, Garrigues, Pallars Jussà, Raimat, Segrià i Vall del Riu Corb.

Més informació:

Castell del Remei
Tel. 973 58 02 00
Web: http://www.castelldelremei.com/es/

Agència Catalana de Turisme
Tel.  93 484 99 00
Web: http://act.gencat.cat/premis-enoturisme-de-catalunya-2018/

DO Costers del Segre
Tel. 973 26 45 83
Web: http://www.costersdelsegre.es/