CERVERA ACULL EL LIURAMENT DELS DISTINTIUS KM0-SLOW FOOD


Un centenar de productors de proximitat i responsables de restaurants de Catalunya es van donar cita a la capital de la Segarra per participar en la gran festa de la gastronomia sana, de proximitat i arrelada a la terra.


La ciutat de Cervera va acollir el proppassat 12 de març l'acte de lliurament del distintiu Km0-Slow Food als restaurants de Catalunya que han apostat pels aliments ecològics i de proximitat. En el decurs de l'acte, celebrat al Sindicat de Cervera, van ser reconeguts 8 restauradors de la demarcació de Lleida: Aleix Aytés del Cafè Pessets (Sort); David Peral d’Espai de Tast Mas d’Eroles (Adrall); Enric Millà del Dien (Vallfogona de Balaguer); Mercè Camins de Casa Mercè (Fontdepou); Ramon Gaspè de Lo Ponts (Ponts); Sergi Ortiz de l'Antic Forn (Cervera); Jordi Poch de la Baula Ateneu Cooperatiu (Lleida), i Joan Luque del Celler dels Joglars (Montardit). La cerimònia va comptar amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, el Consell Comarcal de la Segarra i la Diputació de Lleida, amb el suport organitzatiu de Raiels.

L'acte es va plantejar com un reconeixement als restaurants que participen en el projecte Slow Food i també als productors locals gràcies als quals els restaurants Km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen. El projecte dels Restaurants Km0 de Slow Food va néixer fa anys a partir de la voluntat d'un grup de cuiners i persones interessades de fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos.

La jornada de lliurament dels distintius va començar amb el Mercat de la Terra, que va aplegar més de 40 petits productors vinculats al moviment Slow Food i va incloure showcookings a càrrec de col·lectius de cuina de les Terres de Lleida (Noguera Cuina, la Xicoia i All Cuiners).

La presentació de l’acte del lliurament dels distintius als cuiners va anar a càrrec de Pep Palau, reconegut gastrònom i director del Fòrum Gastronòmic, i Josep Lladonosa, cuiner català i reconegut xef, que ha fet una gran tasca de recerca sobre la cultura del menjar.

Un altre acte destacat va ser el dinar Street Food, consistent en un menú degustació dissenyat i cuinat pels vuit restaurants del convivium de Slow Food de les Terres de Lleida, i que van presentar una proposta culinària que posa en valor allò bo, net i just propi del moviment Slow Food.

Slow Food Terres de Lleida és una associació integrada per agricultors i productors, restauradors i joves professionals de diferents sectors que tenen l’objectiu comú d’evitar que desaparegui la biodiversitat alimentària i defensar la sobirania alimentària de tots els pobles. Prestigiosos restaurants lleidatans inclouen en la seva oferta plats elaborats amb productes de proximitat procedents de petits productors.

Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989 i actualment representada a 160 països.

 

Més informació:

Slow Food Terres de Lleida
Tel. 973 45 15 22
Web: http://slowfoodterresdelleida.com/