MILLORA DELS HORARIS I LA INTERMODALITAT A LA LÍNIA LLEIDA-LA POBLA


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha introduït canvis a la línia Lleida-la Pobla de Segur, amb la modificació dels horaris en alguns serveis i la incorporació de més estacions al sistema de parades facultatives, que permeten reduir el temps de viatge, millorar el confort dels usuaris, estalviar energia i optimitzar encara més les connexions entre els trens de Ferrocarrils amb els trens Avant, a l’estació de Lleida-Pirineus, que connecten Lleida amb Barcelona.


La lleugera modificació dels horaris de sortida de les unitats d’última generació del tren panoràmic de la línia és possible perquè quatre noves parades han passat a ser facultatives. Així, Alcoletge, Sant Llorenç de Montgai, Àger i Cellers-Llimiana s'incorporen al sistema de parades facultatives, sota demanda de l’usuari –ja n’hi havia set més–, és a dir, que els trens s'aturaran a l’estació només si el viatger ho sol·licita.

Tots aquests canvis, juntament amb l’entrada en funcionament d’un enclavament nou a Balaguer, permeten reduir vuit minuts el temps de viatge del recorregut entre les estacions de Lleida-Pirineus i la Pobla de Segur, i escurçar un minut el temps de trajecte de les circulacions amb origen Lleida i destinació Balaguer.

D’altra banda, s’han estrenat dues nomenclatures noves per diferenciar els serveis que es presten. La RL1 fa referència al trajecte entre Lleida-Pirineus i Balaguer, i la RL2, a la circulació entre Lleida-Pirineus i la Pobla de Segur.

Aquestes modificacions en el servei s’apliquen d’acord amb les propostes de millora manifestades per la Comissió de Seguiment del servei Lleida-la Pobla de Segur-Esterri d’Àneu, formada pels ajuntaments, els consells comarcals i els agents econòmics i socials del territori.

Els canvis han de permetre mantenir la tendència a l’alça acumulada del nombre de viatgers des del juliol del 2016, quan es van posar en marxa els combois panoràmics de la sèrie 331. L’any 2017 ha certificat la bona rebuda del nou model de gestió integral aplicat per FGC a la línia Lleida-la Pobla des del juliol de 2016. Així, la línia incrementa progressivament el seu nombre d’usuaris fins a tancar l’any 2017 amb 191.421 viatgers. La confiança en el nou servei ferroviari s’ha traduït en un augment del 72% respecte a l’any 2016, que es va tancar amb 111.241 viatgers.

El recorregut amb ferrocarril entre Lleida i la Pobla de Segur destaca per l’atractiu d’un paisatge singular per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà, atès que el tren passa pels embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni, voreja el riu Noguera Pallaresa i travessa els impressionants congostos de Terradets i Collegats. Entre Setmana Santa i el final d’octubre, cada dissabte funciona en aquesta línia el servei del Tren dels Llacs, que està orientat al turisme familiar i que, a més del paisatge, ofereix múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants.

 

Més informació:

Oficina d’Informació Turística de la Pobla de Segur
Tel. 973 68 02 57
Web: www.parcastronomic.cat   

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
Tel. 93 205 15 15 / 93 366 45 53
Web: www.trendelsllacs.cat

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat