INAUGURACIÓ DEL CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL MÓN RURAL D'ALCARRÀS


L’espai està destinat a posar en valor el treball agrícola que es fa a la vila i alberga més de 350 objectes, amb peces curioses com un carro que va pertànyer a Francesc Macià


La localitat d’Alcarràs (el Segrià) va inaugurar l’octubre passat el Centre d'Interpretació del Món Rural, un espai que ofereix una interessant mostra inèdita de materials, eines i peces agrícoles de segles passats, tots cedits per veïns del poble.

L'equipament, habilitat per l’Ajuntament a l’antic edifici Sauret, al peu de l'antiga N-II, acull una mostra de material, instruments i eines agrícoles que permeten al visitant fer-se una idea de com era la vida al camp abans de l’auge de la mecanització. L’espai exhibeix més de 200 peces (la majoria cedides per Claudio Godia), de les 350 que formen part del fons del centre. La major part del material és del segle XIX i de la primera meitat del XX, tot i que les peces més destacades són una arada de fusta del XVI, per la seva antiguitat, i un carro que va pertànyer a Francesc Macià, procedent de la casa que la família tenia a Vallmanya, per la seva singularitat històrica.

L’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, va dir en el decurs de la inauguració de l’equipament que aquest és una “aposta important per ensenyar als joves d’on venim per saber cap a on anem, i per a això és fonamental conèixer i respectar el treball que feien els nostres avis i besavis”.

El Centre d'Interpretació del Món Rural d'Alcarràs es pot visitar el primer cap de setmana de cada mes, els dissabtes a la tarda de 16.00 a 18.00 hores i els diumenges al matí d'11.00 a 14.00 hores. Durant aquestes hores hi haurà una tècnica especialitzada que farà l'explicació. Fora d'aquest horari, s'organitzen visites de grup. Els interessats a concertar-ne alguna poden posar-se en contacte amb el Centre Cultural Municipal Lo Casino d’Alcarràs (tel. 973 79 57 00).

Aquest centre s’afegeix a altres punts visitables del municipi, com l'alzina centenària que dóna nom al Pla de l'Alzina, símbol del paisatge alcarrassí, ple d'arbres fruiters i camps de cereals, i que és considerada com la imatge del símbol i l’escut municipal de la vila d'Alcarràs; la Casa de Montagut, que pertanyia al Cabildo de la Catedral de Lleida i que actualment acull algunes activitats festives i tradicionals, com per exemple la Festa de Santa Anna, el mes de juliol, o l’església de la Mare de Déu de l’Assumpció, d’estil neoclàssic i barroc, un edifici de tres naus amb una curiosa planta trapezoïdal aixecat sobre les restes del primitiu castell.

        

Més informació:

Ajuntament d’Alcarràs
Tel. 973 79 00 04

E-mail: ajuntament@alcarras.cat