LLEIDA CONSOLIDA LES ESTRELLES MICHELIN


Lleida manté el seu prestigi gastronòmic amb la renovació de l'estrella Michelin atorgada als seus restaurants La Boscana de Bellvís (el Pla d'Urgell), Fogony de Sort (el Pallars Sobirà) i Malena de Gimenells (el Segrià).


Les comarques del Pirineu i de la plana de Lleida són ben reputades per la seva tradició gastronòmica, fonamentada en els productes de qualitat, de proximitat i de temporada, tradició que en els darrers anys s'ha vist reforçada pels múltiples reconeixements als seus xefs més emblemàtics. Aquest mes de novembre, precisament, la prestigiosa Guia Michelin ha renovat l'estrella als restaurants La Boscana de Bellvís, Fogony de Sort i Malena de Gimenells.  

El restaurant Malena de Gimenells ha prolongat el seu llarg idil·li amb la Guia Michelin (una estrella durant els anys 2004-2008 i en el període 2013-2017) amb aquest nou reconeixement a la seva cuina fonamentada en el treball acurat dels productes autòctons per oferir una carta actual i creativa. El seu xef,  Josep Maria “Xixo” Castaño, considera que el secret de les seves creacions rau en "oferir cuina de Lleida, amb productes de Lleida, combinats amb un toc d'imaginació". Així, del seu taller de cuina experimental de la Vaqueria ha sorgit la cocció al vapor a la brasa , bàsicament elaboracions de verdura i peix, que dóna a les menges un toc molt especial. Patates i faves amb cargols, calçots amb calamarsons o garrí amb pell de cítrics i vainilla al forn són algunes de les seves múltiples creacions. El cuiner afirma que actualment la gastronomia lleidatana "es troba en un moment excel·lent, i hi ha molta gent del sector que està fent les coses molt bé".

La Boscana de Bellvís ofereix una experiència exclusiva: un establiment familiar enmig d'una idíl·lica finca de 60.000 metres quadrats on excel·leix la creativitat de Joel Castanyé. "L'estrella Michelin no deixa de ser un reconeixement a 31 anys de treball en el sector i a un esforç per elaborar una cuina d'alt nivell." El secret de La Boscana rau en uns productes de màxima qualitat (amb peix i marisc, per exemple, portats de Galícia, el País Basc o Palamós), un servei personalitzat (un cuiner per cada tres clients i un cambrer per cada quatre) i uns menús espectaculars amb més de 30 elaboracions. Tot això en un context molt cuidat (només vuit taules, amb estovalles de lli i copes de cristall de qualitat, en una bioconstrucció amb un sostre acústic fonoabsorbent). Elaboracions a cavall entre la gastronomia tradicional i la cuina d'avantguarda, que inclou des d’snacks fets al nitrogen fins al garrí lacat elaborat en dues coccions a baixa temperatura.

El restaurant Fogony de Sort vertebra la seva cuina al voltant dels conceptes slow food i de quilòmetre zero, és a dir, de proximitat i procedent de petits productors. Segons el seu propietari, José Antonio Rodríguez, que treballa mà a mà amb la xef Zaraida Cotonat, l'èxit de l'establiment rau senzillament en "treballar amb il·lusió amb una idea clara i honesta del que es vol oferir, amb matèries primeres de qualitat i donant una bona atenció al client".  Entre els seus plats, les múrgoles amb salsa de foie gras macerades amb Armagnac i Porto, l'espatlla de xai de raça Xisqueta cuinada a baixa temperatura o els peus de porc farcits de bolets, tòfona, ceba i bacó. Rodríguez defensa també l'excel·lent nivell general dels establiments de restauració del Pirineu lleidatà.

 

Més informació:

La Boscana de Bellvís
Tel.  973 56 55 75
www.laboscana.net/es/

Fogony de Sort
Tel. 973 62 12 25
www.fogony.com/

Malena de Gimenells
Tel. 973 74 85 23

www.malenagastronomia.com/