L’OCUPACIÓ TURÍSTICA PER A AQUEST PONT DE LA CONSTITUCIÓ I LA PURÍSSIMA SE SITUARÀ ENTRE EL 60 I EL 65% DE MITJANA A LES ZONES TURÍSTIQUES DEL PIRINEU DE LLEIDA AMB OFERTA D’ESQUÍ

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona ocupació per a aquest llarg pont de la Constitució i de la Puríssima a les zones turístiques de la demarcació de Lleida i de manera particular a les comarques del Pirineu amb oferta d’esquí.

 

El director del Patronat de Turisme, Juli Alegre, ha presentat en una roda de premsa les previsions d’ocupació i ha dit que tant el Patronat com el mateix sector turístic de la demarcació de Lleida veuen amb optimisme aquest pont llarg, que coincideix en el calendari amb dos dies festius estratègicament situats en un dimarts i un dijous encadenats amb els caps de setmana respectius. “Aquesta situació dóna lloc a un pont-aqüeducte de 9 dies que des del vessant turístic esperem que sigui bo”, si bé ha assenyalat que tindrà un comportament diferenciat entre la primera part del pont (del dissabte 3 de desembre fins al dimarts dia 6) i el segon tram (del dijous 8 de desembre fins al diumenge 11). “La millor ocupació es produirà en el segon període festiu, quan arribarem a tenir una mitjana d’ocupació que se situarà en el 75%. Alguns establiments arribaran a la plena ocupació, principalment a les zones properes a les estacions d’esquí”, segons el director del Patronat. Pel que fa a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida, Juli Alegre ha dit que “si se superen els 70.000 forfets venuts ja estarem satisfets”.

La neu caiguda durant aquests darrers dies i la baixada de temperatures que ha permès la fabricació de neu garanteixen una bona afluència de visitants a les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida a partir d’aquest cap de setmana anterior al pont de la Constitució i de la Puríssima. L’estació de Baqueira Beret i les d’esquí de fons de Lles, Sant Joan de l’Erm i Tuixent-la Vansa ja van encetar la temporada el dia 26 de novembre. El 2 de desembre obriran els centres de Port del Comte, Boí Taüll, Port Ainé i Espot Esquí. També l’estació de nòrdic d’Aransa encetarà aquest cap de setmana la temporada, mentre que la de Virós-Vallferrera només obrirà per a usos turístics i la de Tavascan resta pendent de rebre noves precipitacions per poder obrir les instal·lacions.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu que la mitjana d’ocupació durant aquests dos ponts al conjunt de les comarques del Pirineu de Lleida amb estacions d’esquí estarà entre el 60 i el 65%. En la segona part d’aquest pont llarg l’ocupació serà del 75% i a les proximitats de les estacions d’esquí i a peu de pistes es pot fregar la plena ocupació, principalment de cara al cap de setmana del 10 de desembre. Pel que fa als establiments situats a les comarques del Pirineu sense estacions d’esquí al seu àmbit d’influència, es preveu una ocupació bona, però amb percentatges inferiors, sempre que el temps acompanyi. La major part dels empresaris turístics de la demarcació de Lleida destaquen, segons Juli Alegre, que aquest pont-aqüeducte crea un efecte positiu en el sentit que durant aquests 9 dies es veurà força moviment turístic pel conjunt de la demarcació i no es produiran grans concentracions de públic com ha succeït en altres temporades, quan aquestes dates han coincidit amb només un pont de menys dies.

Pel nivell de reserves fetes fins ara, l’ocupació hotelera es podria situar de mitjana al voltant del 60% a les zones del Pirineu de Lleida. El primer tram estaria pels volts d’un 50% aproximadament, mentre que al segon tram l’ocupació pot situar-se per sobre del 75%. Alguns establiments a peu de pistes arribaran a la plena ocupació, principalment el segon cap de setmana i en menor mesura durant la resta dels dies de la setmana.

Pel que fa al turisme rural, l’ocupació també tindrà un comportament ben diferenciat entre el primer pont de la Constitució i el de la Puríssima, amb una mitjana d’ocupació que es podria situar al voltant del 50% en el conjunt de la demarcació de Lleida. La major ocupació es produirà als establiments situats a les comarques del Pirineu de Lleida i en el segon tram d’aquest període festiu, quan es preveu una ocupació situada al voltant del 60%. A la primera part, d’acord amb les reserves fetes fins ara, l’ocupació en el conjunt de la demarcació es preveu entre un 35 i un 40% aproximadament.

Quant als càmpings, amb més de 4.000 places de bungalous, preveuen una mitjana d’ocupació que podria situar-se al voltant del 65% durant tots els dies del pont. La primera part oscil·laran sobre el 50%, mentre que al segon tram es preveu que arribin a tenir més del 80% d’ocupació. Actualment el nivell de reserves per a aquest segon tram del pont oscil·la sobre el 75%.

Al marge dels establiments d’allotjament turístic reglat, pel pont de la Constitució i de la Puríssima les segones residències tenen tradicionalment una gran activitat, motiu pel qual la repercussió econòmica a les zones turístiques vinculades amb els serveis de restauració, el comerç i les mateixes estacions d’esquí i empreses de turisme actiu es veurà també afavorida per aquest públic.

El director del Patronat de Turisme també ha volgut remarcar en el decurs de la presentació que, al marge de l’atracció turística vinculada amb el Pirineu en relació amb les estacions d’esquí i les activitats a la neu, cada vegada hi ha un major nombre de públic que visita les comarques lleidatanes per gaudir tant del Pirineu com de les contrades de la plana, per practicar activitats de senderisme, fer excursions, visites guiades, conèixer el romànic i el patrimoni cultural dispers per tots els racons de la nostra geografia i assaborir els millors plats de la cuina de Lleida elaborats amb productes autòctons, com també gaudir d’algunes de les jornades gastronòmiques actualment vigents, com ara la de l’oli de les Garrigues.

 

Més informació:

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida
Tel. 973 24 54 08
Web: www.aralleida.cat